Merklova o politiki tudi prek Youtubea

0

Nemška kanclerka Angela Merkel odslej na vprašanja o svoji politiki odgovarja tudi prek videoposnetkov, ki jih na spletni strani Youtube objavlja nemška vlada. Merklova je danes odgovorila na štiri od 1800 vprašanj, ki so jih nanjo v okviru projekta v zadnjih štirih tednih naslovili uporabniki Youtubea, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Merklova bo v videoposnetkih odgovorila na deset vprašanj, ki so jih uporabniki izglasovali kot najzanimivejša.

V današnjem videoposnetku je tako kanclerka med drugim odgovarjala na vprašanje o tem, zakaj zgolj Nemcem, ki zaslužijo največ, ni treba sodelovati v državnem sistemu zdravstvenega zavarovanja. Konkretnemu odgovoru se je Merklova izognila in je zgolj poudarila, da se je nemški sistem zdravstvenega zavarovanja oblikoval skozi zgodovino in da ima tako prednosti kot pomanjkljivosti.

Podobno je v odgovoru na vprašanje o možnosti uvedbe parlamentarnih sej, namenjenih odgovarjanju na vprašanja državljanov, zgolj opozorila, da imata nemški zvezni parlament in zvezni svet drugačno vlogo.

V naslednjih dveh videoposnetkih, ki bodo na Youtubeu dostopni 21. in 23. novembra, bo kanclerka odgovorila na nadaljnjih šest vprašanj, med katerimi je tudi vprašanje možnosti legalizacije marihuane v Nemčiji, še poroča dpa.(sta)

Nemška kanclerka Angela Merkel odslej na vprašanja o svoji politiki odgovarja tudi prek videoposnetkov, ki jih na spletni strani Youtube objavlja nemška vlada.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen