Gregor Virant v Mariboru pihal na dušo Štajercem: Slovenija ni samo Ljubljana…

6

Na današnjem Družabnem družboslovju v mariborskem klubu KGB je pri Vesni Vuk Godina in Andreju Fištravcu gostoval Gregor Virant, ki bo na predčasnih volitvah nastopil s svojo državljansko listo. Kot je dejal, se Maribor danes sooča s podobnimi težavami kot vsa ostala Slovenija.

“Gospodarstvo iz različnih razlogov nima možnosti zadihati. Imamo podjetja, ki imajo denar za nove projekte, želijo vložiti vanje, pa imajo težave z birokracijo, imamo podjetja, ki imajo delo, pa si zaradi toge delovne zakonodaje ne upajo zaposliti mladih,” je ključne težave Slovenije povzel Virant, ki se bo zavzemal za fleksibilen trg delovne sile, nižje davke za nova podjetja ter očiščenje birokracije.

Dotaknil se je tudi trenj med Ljubljano in Mariborom, ki po njegovem mnenju nimajo nobenega smisla. Mariborčanom in vsem Štajercem mora biti po njegovem dana možnost, da bodo verjeli v to, da se Slovenija lahko razvija enakomerno. Izjave mariborskega župana Franca Kanglerja so po njegovem odraz strahu pred centralizacijo, do katere lahko v resnici pride, če bo država šla v napačno smer.

Virant ni velik športni navdušenec, če ne gre za lastno rekreacijo, zato nima svojega najljubšega nogometnega kluba v Sloveniji. Je pa zadovoljen s kandidati svoje stranke v Mariboru, saj gre po njegovem za ljudi, ki izhajajo iz tega okolja in pri tem omenil svojega aduta Janija Soršaka. Ob tem zagotavlja, da sta zanj projekt Evropske prestolnice kulture (EPK) in zimska univerzijada vseslovenska projekta in si lahko obetata več podpore, če mu bo uspelo na volitvah.

Tudi v Mariboru se ni mogel izogniti temi, ki mu je zadnje dni nakopala največ težav, prejemanju nadomestila potem, ko mu je potekel mandat v Janševi vladi, ter hkratnim honorarjem za pogodbeno delo. Najnovejše javnomnenjske raziskave so namreč že pokazale padec podpore volivcev, Virant pa priznava, da je to logična posledica tega dogajanja.

Kot je dejal, je danes to zgodbo dokončno zaprl, saj se je zaradi tistih, ki mu zaupajo in so bili razočarani, odločil državi plačati 18.777 evrov donacije. Ob tem ugotavlja, da ljudje od njega očitno pričakujejo, da ravna po zelo visokih standardih, morda celo višjih kot od nekaterih drugih kandidatov.

Mimogrede, današnji pogovor z Virantom v klubu KGB si je ogledal tudi razvpiti Delov novinar Dejan Karba, ki zadnje čase redno spremlja tudi predvolilna televizijska soočenja in debate.

Celoten posnetek pogovora si lahko ogledate na Politikis TV.

Prvak Državljanske liste Gregorja Viranta – Gregor Virant pri kazanju višine nemoralno prejetega nadomestila iz leta 2009.

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 6
 1. marko pravi

  Tipo je v pol meseca dobil že novo obliko glave, mal večji nos, pa oči, ki ne pašejo več k njemu. Torej je očitno, da je pod stresom in travmami, in močno trpi. Mogoče to govedo misli, da je to olajševala okoliščina…………….pa se sprašujem, kakšen lik človeka je bil, ko se je prvič pojavila beseda džubre, kot asociacija za nekoga.

 2. megi. pravi

  LDS-lopovska druščina Slovenije.
  Zares-zares krademo, zares lažemo.
  SLS-brez kmetijskih subvencij bi bili nič.
  SD-če so tako socialni, naj prodajo vse premoženje ki so ga naropali od leta 1941 in dajo svojcem pobitim v raznih rovih. Do takrat pa naj bodo tiho. Pa kje so obljube o 1000€ minimalnega dohodka?
  NSI-kaj je že to.
  VIrant-peder omrežje in nič drugega.
  Jankovič-mafiozo, ki bi v pravni državi sedel za rešetkami
  Hanžek-kaj nima kaj delati, ali se mu že meša od starosti.
  DESUS-kje so obljube o 1000€ penziona.
  SDS-edina realna stanka-ne obljublja neumnosti. Realno stanje v državi je zelo slabo.

 3. Petrovc pravi

  O MORALNIH STANDARDIH NAM BO GOVORIL VIRANT, KI JE:
  1. Pokradel državljane, ki jih sedaj prepričuje, naj ga volijo, za krajo!?
  2. Živel na veliki nogi, boemsko, z UDBOVSKIM denarjem!
  3. Ki je izdal brez kančka sramu, prijatelje!¨
  4. Ki je del Kučanovega plana SRBIZIRATI Slovenijo!
  5. Ki laže, ne samo krade!
  6. Ki BREZSRAMNO državljanom pridiga deževnico, sam pa se naceja za naš denar, s kaviarjem in šampancem!

  MARŠ. PODGANA PRITLEHNA, IZDAJALEC, MARŠ V KEHO!

 4. Martin pravi

  Ko preberem tovrstne komentarje me postane strah, toliko žaljivk neresnic in vsega. Ni enega normalnega komentarja, pa misliš da obstaja še kdo vsaj približno normalen med SDS podporniki. Sprašujem se samo kdaj se bodo zraven začeli pojavljati kljukasti križi.

 5. tinček pionirček pravi

  partijski lažnjivček in natolcevalček, a bi ti, lažnjivi partijski pamfletar, citiral nekaj od tooolikih neresnic, ki si jih zasledil??

  Kljukasti križ, torej simbol vaših partijskih prijateljev in sodelavcev, pa si vtakni nekam – oprosti izrazu, ampak saj ste v garažah vajeni teh zadev.

 6. janček piromanček pravi

  @tinček pionirček

  V svojem prvem stavku si zmožen nekega komentatorja, ki ga sploh ne poznaš užaliti s petimi zmerljivkami. Bog nam pomagaj če si res SDS pristaš in če nam bo ta vladala naslednja 4 leta.

  Sicer pa nekoga obsojaš da je partijski lažnjivček in pamfletar a po drugi strani najdeš na internetu zapis Ivana Janše “Pot v Jajce” kjer poveličuje saoupravljanje in komunizem.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen