V boj za poslanska mesta tudi Elena Pečarič s svojo Stranko enakih možnosti Slovenije

15

V Stranki enakih možnosti Slovenije (SEM – Si) so se odločili nastopiti na predčasnih parlamentarnih volitvah. Po besedah predsednice stranke Elene Pečarič se prvič podajajo v tekmo za poslanske sedeže, svoje kandidate pa nameravajo ponuditi v vseh volilnih enotah. Podpise podpore bodo začeli zbirati prihodnji teden pred sedeži upravnih enot.

Kot je na današnji novinarski konferenci poudarila Pečaričeva, v volilnem programu stavijo na posameznika, zato bodo volivce nagovorili s sloganom Vzemimo demokracijo v svoje roke!. Po besedah Pečaričeve je eden od glavnih ciljev stranke odprava sistemske diskriminacije in s tem zagotovitev enakih možnosti za vse.

Pečaričeva je opozorila na škodljivost delitve slovenskega političnega prostora na leve in desne. Po besedah predsednice SEM – Si delitev služi predvsem “kamuflaži” dejanskega stanja v državi. Stranka se, tako Pečaričeva, v volilno tekmo podaja samostojno, brez kakršnekoli podpore sponzorjev in brez političnih botrov.

Po besedah Pečaričeve je SEM – Si doslej dobila dve ponudbi za sklenitev predvolilne koalicije, ki pa ju je zavrnila. Pečaričeva ni želela govoriti o konkretnih imenih, dejala pa je, da je prva ponudba prišla s strani parlamentarne stranke, druga pa s strani zunajparlamentarne stranke.

V stranki po besedah Pečaričeve ne izključujejo možnosti sklenitve predvolilne koalicije, vendar bi vanjo vstopili le v primeru, če bi imeli zagotovljen enakopraven položaj. Ob tem je Pečaričeva opozorila na elitizem v slovenski politiki, ki ljudi vse bolj odvrača od politike.

Med programskimi cilji stranke je Pečaričeva omenila tudi aktiviranje civilne družbe v politično življenje, spremembo volilne zakonodaje, zmanjšanje socialnih razlik in ohranitev kakovostnega javnega zdravstva. Na področju mednarodne politike stranka zagovarja demokratizacijo institucij EU in izstop Slovenije iz zveze Nato.

Pečaričeva je bila kritična tudi do po njenem mnenju privilegiranega položaja Rimskokatoliške cerkve v Sloveniji, kar naj bi bilo v nasprotju z enakopravnostjo verskih skupnosti.(sta)

V Stranki enakih možnosti Slovenije so se odločili nastopiti na predčasnih parlamentarnih volitvah. Po besedah predsednice stranke Elene Pečarič se prvič podajajo v tekmo za poslanske sedeže, svoje kandidate pa nameravajo ponuditi v vseh volilnih enotah. (foto: arhiv Politikis.si)

Št. komentarjev: 15
 1. Eva pravi

  bla, bla, bla, ….bla, bla, bla…..še kaj???

 2. PASJI FRITZL pravi

  Če bo izbrana na volitvah ali postala celo premierka, bodo njeni najzaupnejši kadri tisti, ki menjujejo plenice !

 3. falcon pravi

  Pa saj ni niti pust, niti 1. april.

 4. anakonda pravi

  Kaj ta oseba misli, da je parlament igrišče? Tako ali drugače prizadeti naj si bodo na jasnem, do kje segajo njihove možnosti. Ta Pečaričeva ni samo telesno nebogljena, tudi možgani ji ne delajo tako, kot treba.

 5. MEFISTO pravi

  Ta ženska je hudobna za tri obrekljivke.

 6. MEFISTO pravi

  Elena bo ukinila Boga.

 7. lojze pravi

  Nesrečna in zagrenjena ženska. Kaj vmešava RKC v svojo politično godljo. Pa aktiviranje civilne družbe, pa izstop iz NATA. In na temu gradi politiko svoje stranke! Na floskulah in ponavljanjih v neskončnost ritualnih urokov nebogljene, anemične, brezplodne politike.

 8. e- Ceauşescu pravi

  Hehe, Elena bi najprej ukinila Mefista…

 9. MEFISTO pravi

  Ej, romunski diktator, to so počele že bolj fatalne ženske, pa so se vedno raje hrepeneče vdale Mefistu.

 10. MEFISTO pravi

  Na listi Elene Pečarič bodo kandidirali tudi njeni vojščaki z nekdanje Vest.si, nekaj takega kot pri Jankoviću.

  Na tej fatalni kandidatni listi bodo primerki, kot so Lahek, Juhuhu,Gringo, Mek, Slepec, Dimek, Lolek, Orehek, Fluki, Toto, Plac in Krap ter drugi ugledni kandidati,

 11. Frenky pravi

  O Bog pomagaj še ena zblojena baba ajjaj jaj bi rekel če se že nekaj gre naj se za svoje reveže bolj briga bo imela kar dovolj dela pika.

 12. Sv. PATRON pravi

  Marija pomagaj, in ji oprosti saj ne ve kaj dela:) Jaz bom ustanovil stranko ODERUH,? me ne bodo tajkuni tožli:) ? NATO me ne skrbi več, tu bo nekaj dnarja ostalo ha ha za Elenino kozmetiko bo glih zadost.Ostali bodo pa tak moral tiho bit nekam črvivo se mi zdi zaudarja……vse skup.

 13. kooperativc pravi

  Popolnoma ve kaj dela… Ni težko pljuvati po tistih, ki si upajo (pa nimajo ne botrov ne denarja) in lesti v rit tistim, ki s pozicije moči in oblasti vladajo “ubogi” raji… Poskusi jo raje podpreti in ji pomagati, če misliš, da nima dovolj znanja ali dovolj pomočnikov…

 14. Sv. PATRON pravi

  Če bo —-IĆKA ukinla BOGO pol bomo pred bogom vsi enaki :)pamet

 15. Sv. PATRON pravi

  Če bo —-IĆKA ukinla BOGOA* pol bomo pred bogom vsi enaki :)pamet

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen