K Jankoviću točno opoldne prišli “prosilci” Kučan, Stanovnik, Ude, Magnifico…

52

Več prepoznavnih posameznikov iz slovenskega javnega življenja je opoldne prišlo v ljubljansko mestno hišo, da bi ljubljanskega župana Zorana Jankovića pozvali h kandidiranju na prihajajočih predčasnih volitvah. Janković naj bi jih tudi sprejel, kakšen bo njegov odgovor na ta javni poziv, pa za zdaj še ni znano.

Med t.i. uglednimi posamezniki (tako jih je poimenovala večina slovenskih medijev, vključno z državno STA), mi na Politikisu jih bomo raje poimenovali z znanimi posamezniki, ki so prispeli v mestno hišo, so prvi predsednik slovenskega parlamenta France Bučar, nekdanji predsednik države Milan Kučan, predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik, strokovni direktor Pediatrične klinike Rajko Kenda, ustavni pravnik Lojze Ude, nekdanji minister za gospodarstvo Jože Mencinger, predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak, športnik Iztok Čop, pesnica Svetlana Makarovič, igralka in nekdanja poslanka Jerca Mrzelj, igralec Branko Đurić – Đuro ter pevca Magnifico in Zoran Predin. Vseh teh prosilcev za Jankovićevo kandidaturo je sicer bilo 26.

Janković je doslej sicer zavračal špekulacije o možnostih vstopa v politiko na nacionalni ravni. Še septembra je tako možnost jasno zavrnil, napovedal pa je, da bo svojo dokončno odločitev sporočil jutri ob 14.00 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Čemu takšna teatralnost ve le on, predvidevamo pa, da Janković pričakuje, da se bodo na Kongresni trg jutri začele valiti trume ljudi, ki ga bodo pri morebitnem “da” še dodatno podprli in mu morda celo stoječe ploskali in skandirali njegovo ime.

Mimogrede, danes se je Janković odločil še za eno bizarno potezo. Preko svojega Facebook profila ljudi zase v tretji osebi sprašuje sledeče: “Ali si želite, da Zoran Jankovič kandidira za mandatarja?”

Na Politikis TV si lahko ogledate izjavo Zorana Jankovića. (sta/ured)

Po obisku znanih posameznikov pri Zoranu Jankoviću bo danes znano, če se bo ta podal na parlamentarne volitve.

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 52
 1. K@K pravi

  “Fsral se je v gate”

  gre za jankoviĆa

  © WW

 2. bojč pravi

  Še Jankoviča se manjka, sedaj njegov sin zasluži 1000€ na mesec, porabi pa jih 40.000€, koliko bo zapravil šele po tem, če bi Zoki zmagal?

 3. mudo moreno pravi

  Kakšna panika na levi? Kakšen cirkus. In kakšen užitek ob pogledu na to bedo in zmedo!

 4. novi pravi

  Končno bi bilo nekaj novega v naši politiki.. Verjamem, da bi bilo kar nekaj sprememb.. no kako bi se kdo vsral bi bilo zanimivo pa po volitvah… verjamem, da kar večina od zdajšnjih politikov oz zdaj že “pokojne” vlade pa tudi od prejšnje Janševe.. se tresejo hlače še najbolj prav njemu….

 5. Ivan (janez) pravi

  To, da je poudaril, da bo odločitev sporočil na dokončanem projektu, je že da, kajti podarek je na dokončanem. Torej, povedal je, projekt je dokončan, lahko grem dalje, višje.
  Upam, da se jutri uresniči vaša špekulacija in se na Kongresni trg zgrnejo množice in vam zaprejo usta!

 6. Minovak pravi

  Leglo hlapcev je omenjeno zgoraj. Sedaj vemo, kdo je odpadnik in za nas ne obstaja. Hočejo ali ne – mi odločamo in ne oni. Gremo na volitve in te rdeče mafijce potopimo za vedno !!!

 7. zulu pravi

  same naštete cvetke, več ali manj priskledniki
  javnih sredstev že mnoga desetletja, ihaa
  upam, da kandidira, da ga potopimo na dno
  za vedno

 8. BM pravi

  A se mora ponoviti 1991 !!!!

 9. styria pravi

  Zdaj se točno vidi, katera je Kučanova linija Bučar, Mencinger, Predin, Ude, Magnifico ….
  To seveda niso kaki levičarji. To so ljudje, ki hočejo oblast “naših” in privilegije.

 10. angi pravi

  OBUP KAKI LJUDJE GA PODPIRAJO IN TO NAJ BI BILE KAKE OSEBNOSTI?
  TO SO NAVADNE “ČUNKE”….

 11. Manitu pravi

  Magnifico je dobro včasih pel, da je peder – kot vsa ta današnja kohorta, ki se je plazila danes po magistratu. Žalostno je, da se v letu 2011 najdejo hlapci, ki nekoga na kolenih prosijo naj nekaj naredi. A komunjazarji so vedno bili malikovalci, včasih Tita danes pa so si pač našli Jankovića. Bedno in patetično do konca.

 12. uzfkuzf pravi

  tito je “naš” Bog, stanovnik, kardelj, kidrič … so pa svetniki, ki so pripravili pot “Božjemu” sinu opankoviču.

 13. MEFISTO pravi

  Manjkalo je le njegovo predsednišlko veličanstvo!

  Vsa ostala beda pa se je zbrala.

 14. yebiwetter pravi

  Ugledni posamezniki ? kje ? mogoče na svinskem plac !

 15. anakonda pravi

  Takoimenovana “smetana” slovenskega podzemlja se plazi po kolenih pred velikim vezirjem Opankovičem. Tresejo se gore in buči morje, ko klecajoč Stanovnik (toliko, da se še drži na nogah) vpraša velikega pašo, če jih bo rešil v raj.
  Ivanu Janezu pa drhti srce upajoč, da bo njegov Rambo Stano ostal stoječ na dveh nogah.
  Aleluja!
  Manjkajo samo še kriminalci vezirjevi sinčki in druščina bo popolna.
  Mi pošteni Slovenci pa bomo Avstrijo prosili še za en plebiscit, da nas vzamejo nazaj, kamor spadamo.

 16. lučka pravi

  Janša, prosdim zapomnite si te ljudi, z nekaterimi bo potrebno pomesti dokončno, za nekatere pa bo poskrbela Matilda. ampak Ude ne more biti nek strokovnjak, starček zapiti, prav tako ne več Mencinger, pa Kanda naj pospravi sobo in mizo.

 17. Mihael pravi

  Zagotovo naj bi bili (pošteni) estradniki zadnji, ki bi podprli kakršnokoli smer politikov. Vendar…….roka roko umije.

 18. anakonda pravi

  Pa še tole:
  Kdor verjame da bo ta bedasta banda rešila Slovenijo, je blažen.

 19. Danilo pravi

  Jap, rdeča fronta se zbira. Jutri bo na kongresnem trgu še veselo. Tile kljukci morda mislijo, da je spet leto 1946. Banda ušiva, skorajda neuničljiva. A te volitve so zgodovinska priložnost, da pometemo s to nesnago.

 20. EVROPA pravi

  KO VIDIM TE STARE SMRDLIVE KOMUNAJZARJE SEM PA RES MISLIL, DA SO NA SVINSKEM SEJMU, SAJ NAROD NI NOR, DA BI VOLIL ALI POSLUŠAL TE “IDIOTE POKVARJENE”, SAJ VEMO KDO SO KAJ SO DELALI IN KAKE NAMENE IMAJO, SAM GNOJ UŠIV UDBAŠKI YUGO TITOFINI STARI !!!!

 21. MEFISTO pravi

  Slovenska televizija vztrajno govori o številnih uglednih državljanih, ki so se prišli polkoloniti Jankoviću.

  Če kdaj, se zdaj resno vprašanje tolmačenja pojma uglednega državljana.

  Tudi o Titu so nas učili, da je bil ugleden državnik, pa je ustavno sodišče vendarle pred njim zaščitilo neugledne državljane.

  Pojem “uglednega državljana” so danes postavili na glavo in ga izničili.

 22. MEFISTO pravi

  Janković bo jutri ob 14. uri sporočil, da se bo žrtvoval in altruistično sprejel kandidaturo za bodočega predsednika vlade.

  Obilo se bo jedlo, pilo in plesalo, seveda vse na naš račun.

 23. Cefizelj pravi

  Mefisto, to bo zanj vsekakor težka žrtev, ki mu bo omogočila pokritje vseh brezdanjih lukenj, ki jih je s svojim “uspešnim” podjetništvom izkopal (npr. Stožice), hkrati pa bo v prijateljskem in neuvrščenem Cipru sebi in svojima sinovoma zbiral Kapital (prosto po Marxu, saj trdi, da je levičar).
  Ja, takole bo, če bo, ampak upam, da ne bo!

 24. Rado pravi

  Klećepčazenje in moledovanje!
  Druga stvar bi seveda bila, če bi Jankovič najprej objavil kandidaturo in bi potem dobil podporo.
  Le kako starim političnim mačkom to ni kapnilo?

 25. tony pravi

  ja res je kriza, “kaj bo z nami?” (z njimi), če bi zmagal slučajno Janša,
  to je vprašanje, ki združuje izbrano družbico, medsebojne razlikice in
  občasna trenja so nič v primerjavi s strahom pred izgubo privilegijev,
  pa naj bodo to zaslužni upokojenci, “levi politiki” ali pa glasbeniki, vsi skupaj so bili ves čas pri koritu, vedno vajeni na “easy” s pomočjo
  medijev lagodno živeti.

 26. sivi pravi

  Še men je ratal neroden, ko sem gledu te črve, ki se plazijo pred srbinom! kučan (namerno z malo) in druščina a nižje z samospoštovanjem ne gre? Kje je sedaj ona marta kos in njen oglas sram meje? Kako se bi šele krohotala tujina nam Slovencem če bi nas ta lopov predstavljal v tujini v srbščini? Da ne govorim, kako bi pospravili vse vredne predmete saj prihaja njim znani lopov – le levim slovencem ne? (volilci janković kučana namerno z malo) Na volitvah bodo dali glas SDS_u SLOVENCI pisano z veliko!!

 27. Petrovc pravi

  Morda je žalostno! Morda je groteskno! Morda zgleda kot zbor pacientov v umobolnicoi, kjer psihiater razlaga II aksiom termodinamike! Morda je to razpad mafije, kjer boter posluša želje sorodnikov!
  Kam smo prišli, kam smo prišli!
  Bog, upam, da bo naciji jasno, česa nikakor ne sme!

 28. MEFISTO pravi

  Vsak dan kak nov resen razlog, da mora Janša zmagati na volitvah.

  Sicer se nam slabo piše!

 29. Petrovc pravi

  JA, MEFISTO, kot praviš, vsak dan večji nornhaus! Ostareli in zombi levici se je dokončno strgalo!
  In upam, iz tvojih UST V BOŽJA UŠESA!

 30. čebelar pravi

  SLOVENIJA želim napisat ponovno z VELIKO, zato bom svoj glas dal g.Janši!

 31. Brez belega ne gre pravi

  MOJZES? Kaj ti je tega treba bilo….

 32. reket 60.000 pravi

  Bećki konjušari 26

 33. MEFISTO pravi

  RADO, gornje ti je sicer težko šlo z jezika, vendar ti kljub temu veljajo vse čestitke, ker si premagal samega sebe.

 34. anti-totalitarec pravi

  to je bil le sestanek starih nostalgičnih totalitarnih komunjzererjev in balkanske mafije……..želijo še naprej totalitarne oblasti na balkanu, rabijo pa , da se povežejo eni z drugimi – mafijači in rdečuhi…….najbolj pa je smešno, kako “naši kultuniki” potrebujejo te mafijače in rdečuhe , da ostanejo še naprej prisesani na davkoplačevalski denar in uživajo v “statusu”, ki so ga pridobili s tem, da so vedno pridno lizali stare udbaške in totalitarne ritke……rdeči bedaki so bili, so in bodo ostali ne glede na “partijski” ugled.

 35. anti-totalitarec pravi

  in kot vsi vzgojeni totalitarci, potrebuje zorangutan farso, propagando in plačljive volivce…….jutri se bodo kazali po ljubljani in ploskali , nekateri jokali….takoj potem pa dobili plačilo za dobro igrano vlogo…..drugih 571 plačancev pa bo vse skupaj prilagodilo za ostale opranoglave slovenistance ..ni jih malo, ker drugače slovenija ne bila tak BALKAN….

 36. Rado pravi

  Mefisto,
  Jankovič se mi zdi dober kadidat, a način, ki so si ga izbrali je povsem mimo.
  Več tu:
  http://rado.blog.siol.net/2011/10/10/politicni-strel-v-lastno-nogo/

 37. ŠTEFKA pravi

  Ta moj “paglavc” pa tudi neve kaj gobezda, pravi da 50 plus ni demokratično, no pa sem mu rekla saj tvoj Janković ima tudi 50 plus, pa sem uzela flašo vina in jo eksala, tako je moje življenje s tem “močvirniškim paglavcem”, vi neveste kaj je to živeti z enim”titofinom-komunajzarjem”!!!

 38. MartinekKeber pravi

  MartinekKeber on 10.10.2011 at 20:47

  Gospod Petrovc, ni bilo treba celega romana na Časniku.Le dokaz o mojem pisanju glede potrebe po poboju nacije,kot sem vas prosil pred dnevi.
  In ni treba iskati pomoči pri ostalih častnih komentatorjih niti na Časnik.Si niti na Politikis.Si ; vi samo predložite dokaze za svoje trditve. Sicer boste definitivno padli skupaj z Zgago Blažem v skupino zgag, ki obtožuje, da so nezanega dne na neznanem mestu bla bla bla….. itd.

 39. anti-totalitarec pravi

  a mu ga je kučan tudi pofafal ?

 40. foram pravi

  Kučan je pokazal barvo prikritega hinavca, ki jo je dosedaj uspešno skrival. Mar mu je za ljudi. On je bil kaj? Prevarant z rdečo knjižico.

 41. kidon pravi

  MK je svojo barvo spremenil na rumeno, pa niti ni pomislil na jetra, ki so mu že presegla rok trajanja.

 42. dern pravi

  MAGNIFICO……………………TI SI RES PEDER.

 43. MEFISTO pravi

  Lepa druščina romrjev pri Jankoviću!

  Odpisani politiki, upokojeni in še aktivni tajkuni, ekscentrične “umetnice,”postarani estradniki, pa še kak snifar bi se našel med njimi.

  Le ponižanih in razžaljenih, predvsem pa osiromašenih, ni bilo mednjimi.

 44. MEFISTO pravi

  Brat RADO, nad romarji, ki so se poklomili Jankoviću si že razočaran, nad premierom Jankovićem, če mu bodo seveda slepi in gluhi Slovenci zaupali ta položaj, pa vsaj intimno še boš.

 45. […] Ljubljanski župan Zoran Janković bo danes popoldne v Ljubljani javnosti sporočil odločitev, ali bo aktivno sodeloval na bližnjih državnozborskih volitvah ali ne. Jankoviću je poziv k sodelovanju na volitvah na mestni občinski upravi v ponedeljek izročila skupina prepoznavnih posameznikov iz slovenskega javnega življenja. […]

 46. […] stranko, a programa še nimajo. Ali bo kandidiral za poslanca ali ne, se še ni izjasnil. Spomnimo: včeraj je več prepoznavnih posameznikov iz slovenskega javnega življenja opoldne prišlo v ljublj…, da bi ljubljanskega župana pozvali h kandidiranju na prihajajočih predčasnih volitvah. Očitno […]

 47. mudo moreno pravi

  Lepo da so se pokazali, zdaj vemo in imamo dokaze, kako so zmedeni, histerični, obupani in povsem brez stila. Nasedla ladja norcev.

 48. PASJI FRITZL pravi

  S- amo S-loga S-rbina S-pašava,
  Nas Slovence pa uničuje !

 49. rexmundi pravi

  S Srbi je tako konec. Klavci v Bruslju so jim sporočil, da so godni za v Evropo. Uničil jih bodo tako kot so Irsko, Portugalsko, Španijo, Italijo, čeprav lahi tega še ne vedo, Grčijo, Slovenijo… Dobr, s Srbijo je tako že konec od vojne na Kosovu. Tam so jim reptili pokradl kar je bilo kaj vrednega. Rudnike v Trebči.
  IMF: TRAPPING COUNTRIES IN DEBT.
  Kako, da bukslni še tega niste opazil. K boste bo že prepozno.

 50. […] morda ga resno jemlje nekaj nekritičnih slovenskih estradnikov, kot sta denimo Zoran Predin in Magnifico, ki sta bila med njegovimi “prosilci” že v ponedeljek na Magi…. Je pa v torek s svojo prisotnostjo na Kongresnem trgu presenetil že močno pozabljeni nekdanji […]

 51. kekec pravi

  Starci so se posrali zaradi mogoče njihove izgube privilegijev in so šli klečeplaziti k Opankarju.

 52. MEFISTO pravi

  Mi smo Jankovićevi, Janković je naš!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen