Pahor bo danes v DZ moral pojasniti svoje (ne)produktivne obiske pri Gadafiju!

2

Dan pred glasovanjem o zaupnici njegovi vladi bo premier Borut Pahor danes v državnem zboru odgovarjal še na vprašanja in poslancev. Med drugim bo odgovarjal na vprašanja o ukrepih po padcu novele interventnega zakona ter svojih obiskih v Libiji.

DZ bo redno septembrsko sejo kot običajno začel s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom. Na premiera Pahorja bo vprašanje med drugim naslovil poslanec Zares Franci Kek, ki ga zanima, kakšne ukrepe načrtuje Pahor po petkovem padcu novele zakona o interventnih ukrepih v DZ.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko pa Pahorja namerava vprašati o rezultatih njegovih obiskov pri nekdanjem libijskem voditelju Moamerju Gadafiju.

Pahor bo sicer odgovarjal tudi na več poslanskih vprašanj v funkciji ministra za javno upravo, predvsem glede zaposlovanja v javnem sektorju.

Poslanci bodo sicer ob določanju dnevnega reda septembrske seje znova odločali o vrsti postopka obravnave novele zakona o poroštvu za zagotavljanje finančne stabilnosti v evroobmočju. Kolegij predsednika DZ je namreč sklenil, da se zakon obravnava po nujnem postopku, skupina poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom pa je zahtevala, da o tej odločitvi glasuje še državni zbor. (sta)

Dan pred glasovanjem o zaupnici njegovi vladi bo premier Borut Pahor moral odgovoriti še na nekaj pomembnih vprašanj poslancev.

Foto: Politikis.si 

Št. komentarjev: 2
  1. pošten pravi

    Upam,da vsaj Jelinčič s stranko SNS ,ne bo podprl vlade in si s tem obdržal volilce ža naslednje volitve.

  2. MEFISTO pravi

    Baraba, Gadafi, ostal nam je dolžan dve kameli.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen