Najstarejša Zemljanka, ga. Cooper, praznovala 115. rojstni dan

0

Najstarejša oseba na svetu, Američanka Bess Cooper iz Tennesseeja, je v petek praznovala že 115. rojstni dan, poročajo tuje tiskovne agencije. Njene zabave se je udeležil tudi raziskovalec Guinnessove knjige rekordov, ki ji je podaril že drugo priznanje, ki potrjuje, da je Bess najstarejši živeči človek.

“Mislili smo, da je eno (priznanje) dovolj,” je darilo Guinnessove knjige rekordov komentiral Bessin 76-letni sin Sidney Cooper. Priznanje je Bess namreč prvič prejela že ob svojem 114. rojstnem dnevu.

Sidney Cooper je še dejal, da si njegova mama “še vedno zapomni stvari, jasno razmišlja in govori”. A dodal je, da “ima dobre in slabe dneve” in približno 80 odstotkov časa prespi.

Ko so Bessinega sina vprašali, če ima njegova mati kakšen recept za dolgo življenje, je odvrnil, da “si nikoli ni delala skrbi”, prav tako pa “živi svoje življenje” in “ne je nezdrave hrane”.

Bess Cooper se je rodila leta 1896 v Tennesseeju. Med prvo svetovno vojno se je preselila v Georgio, kjer se je želela zaposliti kot učiteljica. Leta 1924 se je poročila in z možem Lutherjem imela štiri otroke. Danes ima Bess še 12 vnukov in več pravnukov, prapravnukov, piše francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

Bess Cooper bo tudi v letošnji izdaji Guinnessove knjige rekordov našla mesto kot najstarejša oseba na svetu. 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen