Uslužbenke vrtca v Fari zaradi utopitve dečka obsojene na pogojni zapor

0

Vzgojiteljico in pomočnico vzgojiteljice vrtca v Fari, kjer je leta 2007 utonil deček, je pristojno sodišče v ponedeljek zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti obsodilo na leto in pol pogojnega zapora. Nekdanja ravnateljica vrtca je bila zaradi nevestnega dela v službi obsojena na osem mesecev pogojnega zapora, pišejo Slovenske novice.

Pomočnica vzgojiteljice Barbra Slak Čadonič in vzgojiteljica Barbara Čampa Janeš sta bili obsojeni na na po leto in pol pogojnega zapora s preizkusno dobo treh let. Nekdanja ravnateljica vrtca v Fari pri Kostelu Vera Cimprič pa je bila obsojena na osem mesecev pogojnega zapora, s preizkusno dobo dveh let.

Tožilstvo je v zaključnih besedah zahtevalo izrek pogojnih zapornih kazni, medtem ko so bili zagovorniki obtoženk prepričani, da je treba izreči oprostilno sodbo.

Tričlanski senat, ki mu je predsedovala sodnica Dejana Fekonja, je razsodil, da bi morale ne glede na druge okoliščine vse tri bolj skrbeti za pokojnega dečka in imeti večji nadzor nad njim.

Inšpektorici z inšpektorata za šolstvo in šport, ki sta v Kostelu nekaj dni po tragediji opravili izredni nadzor, sta v ponedeljek sicer pojasnili, da je bil vrtec “popolnoma neprimerno opremljen”, še pišejo Slovenske novice.

Leto in pol stari Tedi Bauer se je 16. februarja 2007 izmuznil nadzoru vzgojiteljic v vrtcu Fara pri Kočevju in utonil v 40 centimetrov globokem potoku. Konec aprila istega leta so ljubljanski kriminalisti na ljubljansko okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper tri uslužbenke vrtca.(sta)

*Fotografija je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen