Pogriženi Stanislav Meglič: danes bo znano koliko so bili vredni ugrizi podivjanih Baričevičevih bulmastifov

1

Danes bo predvidoma znana odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča glede višine odškodnine, do katere je upravičen Tržičan Stanislav Meglič zaradi napada bulmastifov marca 2006. Meglič za nepremoženjsko škodo zahteva 112.669 evrov, dobrih 40.000 evrov za premoženjsko škodo in 462,59 evra mesečne rente.

Megliča so bulmastifi napadli pred petimi leti, ko se je na Oražnovi ulici v Ljubljani vračal iz službe. Psi so Tržičana hudo poškodovali, napad so uspeli ustaviti šele policisti. Enega psa so takrat ubili, ostale tri pa so lastnici Zori Roter odvzeli in poslali v zavetišče, kjer bi morali biti usmrčeni, a je slednje preprečil niz nenavadnih odločitev državnih organov. Po smrti Roterjeve leta 2008 je lastnik psov postal njen partner, zdravnik Saša Baričevič. Pse so Baričeviču tudi vrnili.

Drugega februarja lani so psi Baričeviča pogrizli do smrti. Konec januarja se je končala zapuščinska razprava. Baričevič je staršem zapustil okoli 1.200.000 evrov ter tudi za okoli 1.100.000 evrov terjatev. Višina vrednosti zapuščine naj bi zadoščala za poplačilo vseh osmih upnikov, ki so priglasili svoje terjatve, in tudi za odškodnino Megliču. Ljubljansko okrožno sodišče je nato z vmesno sodbo še potrdilo, da je Meglič upravičen do odškodnine.

Po poročanju medijev naj bi starša pokojnega Saše Baričeviča kot njegova dediča pristala na izplačilo odškodnine, vendar naj bi ta po besedah Megličevega zagovornika Francija Matoza bila prenizka.(sta)

*Fotografija je simbolična

Število komentarjev: 1
  1. Ljudina pravi

    Pa da vidimo če so se ta sodišča rešila vsaj malo komunističnega terorja.

    SALVE

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen