Sumljivo: najprej je Pahor Milana Kučana potegnil iz (političnega) naftalina, sedaj pa ga Stanovnik kar odkrito vrača na oblast!?

18

Spomnimo: za nemalo presenečenja je poskrbel slovenski premier Borut Pahor, ko je slovensko javnost pred časom obvestil, da bo politično reaktiviral bivšega slovenskega predsednika, sedaj pa upokojenca Milana Kučana, da bo ta “preučeval pripravljenost političnih akterjev na radikalne reforme ustave”, ki naj bi se zgodile v BIH.

Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik pa je v intervjuju za Nedeljski dnevnik, med drugim dejal, da če bi imel neomejene možnosti, bi na oblast v Sloveniji postavil nekdanjega predsednika Milana Kučana?! Stanovnik vidi rešitev v Sloveniji v tem, “da bi moral zdaj enako, kot je storil v devetdesetih letih, ko je bila kritična situacija, Kučan vzeti stvari v roke”. S tem predlogom o popolni politični reaktivaciji Kučana, je Stanovnik že osebno obvestil naslovnika, t.j. Milana Kučana, ki pa zaenkrat o tem predlogu še molči.

A očitno se Stanovnik, ko razlaga: “V Sloveniji vlada strah. Ljudje se enostavno bojijo za svoj košček kruha. Prav imajo, da se bojijo, ker je situacija taka, da se imajo česa bati,” ne zaveda, da je sam v velikem protislovju, saj je Slovence do tega strahu in nezavidljivega socialnega položaja pripeljala ravno politična garnitura, katere politični boter je nihče drug kot Milan Kučan.

Stanovnika je v intervjuju tudi strašno zmotilo, da so angleški zgodovinarji sklicali v Angliji spominsko slovesnost in sedaj zahtevajo, da se ustanovi nova zgodovinska komisija, ki bo ugotovila, kaj se je v povojnem obdobju dejansko dogajalo. Ves besen je nato pisal Pahorju in ga opozoril na to “provokacijo”, a Pahor se mu ni odzval. Pripomnimo: naš kolumnist Ive A. Stanič je v svoji kolumni Strah pred razkritjem zločinov, ravno na temo skupne britansko-slovenske zgodovinske komisije, lepo razgrnil še en strah – strah Janeza Stanovnika… 

Stanovnikove želje o prihodu Milana Kučana na oblast v naši državi so nerealne in paradoksalne: Stanovnik bi s Kučanom pregnal strah iz Slovenije, ki so ga v zadnjih dveh letih povzročili ravno Kučanovi politični protežiranci.

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 18
 1. Rado pravi

  A če trenutek pozabimo na ideološko sovraštvo,
  je treba vendarle priznati, da smo pod Kučanom, / ne glede na to, da kot predsednik ni imel posebnih pooblastil /, vendarle šli strmo navzgor.

 2. Polje pravi

  Skratka atej bi to komunistično proslulo diktaturo režim, ki itaq nikoli ni sestopila z oblasti reaktiviral tudi na simbolni ravni.STANOVNIK GO HOME!!

 3. Manca pravi

  NEEEEEE! SAMO KUČANA NEEEEEEEE!
  Rado, pod vodstvom tvojih je šel strmo navzgor samo kriminal.

 4. EVA pravi

  ZAKAJ MORAJO BITI NA OBLASTI V NAŠI SLOVENIJI ENI IN ISTI???
  KJER SO PA DRUGI LJUDJE, KAJ SMO SAMO TLAČANI IN NEUMNEŽI IN NESPOSOBNEŽI???
  OBRNIMO ŽE ENKRAT LIST ZGODOVINE IN NAJ PRIDEJO NA OBLAST NOVI, MLADI, ŠOLANI, POŠTENI LJUDJE IN TUDI ZRELI LJUDJE, TISTI, KI SO NA SVOJIH PLEČIH IZKUSILI VSE GORJE IN ZNAJO PRISLUHNITI MNOŽITI IN JO VODITI!!! DOSTI JE IGRIC V KROGU – PREKINIMO KROG PREKLETSTVA IN TIRANSTVA!!!

 5. EVA pravi

  se opravičujem za nekaj slovničnih napak:
  JA, KJE SO DRUGI LJUDJE, ZAKAJ ENI IN ISTI???
  NOVI NAJ PRIDEJO, KI ZNAJO PRISLUHNITI MNOŽICI IN JO TUDI VODITI!

 6. alan. k pravi

  Nov je bil Kramberger, pa dobro veš, kako je končal.

 7. Rexmundi pravi

  Stanovnik se posllavja in palamudi kar tja v tri dni. Najbrž še vedno misli, da smo v letu 1945. Ne Kučan in ne Stanovnik nista v ničemer več važna, važno je tole kar vsako dnevno prihaja iz ZDA. To vas naj skrbi in se globoko zamislite.

  There will be more events to follow and full details of venues and tickets when we have them.

  Court Orders Monsanto’s GMO Sugarbeet to be Destroyed

  Thursday, 02 December 2010 11:17

  ‘U.S. District Court Judge Jeffrey White in August banned the planting and sales of Monsanto’s “Roundup Ready” biotech sugar beets after determining that their approval in 2005 by the USDA was illegal. He said the government must conduct a thorough environmental review before approving the crop to comply with the law.

  But shortly after the ruling, the USDA issued permits allowing companies to plant seedlings to produce seed for future GMO sugar beet crops.

  In his ruling Tuesday Judge White said those seedlings “shall be removed from the ground”.’

  Read more: Court Orders Monsanto’s GMO Sugarbeet to be Destroyed
  Tako bodo kmalu dosegli za vse pridelke in potem adijo in zdravi ostanite!

 8. Franjo pravi

  Daj Stanovnik ne bluzi, ti in murgeljski škrat idita že končno v penzijo in pustita Slovenijo pri miru. Dovolj ste jo zaj*bali v zadnjih 20 letih na 50 let podlage. Kučan na oblasti – Slovenija v ponovni pasti!

 9. Ponarejen Kraševec pravi

  Kučan ni storil prav ničesar, bil je le pravi čas na pravem mestu. V resnici bi moral kot nekdanji šef KP končati na slovenskem gnojišču. Stanovnik pa je partizanski klovn, njega je že pred 100 leti povozil čas, a je toliko zateleban, da tega ne opazi.

 10. falcon pravi

  Senilni Stanovnik ne loči več kaj je realnost, kaj so njegove zblojene fantazije. Niti on, niti murgelčan nista storila nič koristnega za Slovenijo, nasprotno, v času vladavine rdečkarjev je prišlo do kraje in siromašenja slovenskega premoženja in pehanja poštenih Slovencev v revščino. Najbolje bi bilo, da Kučan ostane kar med prijatelji v Bosni, Stanovnikova pot pa pelje – vemo kam. Čas je.

 11. mudo moreno pravi

  Nej gre tale Stanovnik nazaj v peskovnik.Pa še Mileta pa Zokija nej sabo vzame,pa nej potičke pa gradove gradijo.

 12. K@K pravi

  UDBA in njeni trije kralji (Drago, Peter in Zvonko – saj poznate njihove priimeke, aneda ?) so mi zaupno sporočili, da je posebni odposranec in cirkularkin naftalin aka “drekač iz Murgel” ta konec tedna na neplačani (sic!) misiji v BiH.

  Kljub pikolo postavi so ga opazili tudi delafci na letališču, saj se je malce zagozdil v avijonskih vratih.

  Jebat ga, mali ima obseg čez rit skoraj kot je visok – 1,5 m !

 13. jožek pravi

  Rado says:
  December 2, 2010 at 8:58 AM

  A če trenutek pozabimo na ideološko sovraštvo,
  je treba vendarle priznati, da smo pod Kučanom, / ne glede na to, da kot predsednik ni imel posebnih pooblastil /, vendarle šli strmo navzgor.
  …………………………………………

  Slovenija se je rešila Jugoslavije ker je komunizem kot svetovni proces totalno propadel 1990 leta. Kučan, ki je pred tem propadom kot šef svoje zloglasne tajne politične policije udbe sklical sestanek svojih udbovcev v Tacnu, kjer je ugotovil, da je Jugoslavija skupaj z njim ekonomsko popolnoma propadla kot je ekonomsko in ideološko totalno propadel ves svetovni komunizem. Seveda je Kučan ravnal “pragmatično” in je “sestopil z oblasti”. Tako je šla Slovenija strmo navzgor!

  Pri tem je izjemno pazil, da je slovenske banke še naprej upravljala tajna udba. Kapital, ki je bil po proletarski revoluciji 1945 v nominalni lasti proletarjata, vendar je z njim upravljalo pet udbovcev . Sistem vladanja je danes leta 2010 popolnoma enak. Kapital je v nominalnem lastništvu rdečih tajkunov, v resnici pa njihov privatni kapital izhaja iz bank s katerimi upravja komunistična stranka preko petih udbovcev

  Zato pa živijo naši delavci od leta 1945 v bedi in siromaštvu, v primerjavi z delavci v sosednjih kapitalističnih državah. Naše delavske plače so bile v vseh 45 letih komunizma približno štirikrat manjše kot v kapitalizmu. Da ne govorimo o kvaliteti zdravstvenega in socianega zavarovanja, možnosti študiraja revnih študentov brez sramotnega študentskega servisa, itd.

  Revčina in plačkanje delavcev se nadaluje tudi v tem kriznem času 2010. Še v južni balkanski državi Grčiji, imajo delavske plače, ki presegajo plače naših pavperiziranih delavcev, kar je razumlivo, saj v Grčiji nikoli niso vladali komunisti ali Kučani.

  .

 14. APM pravi

  Povojni morilci so se in se še bojijo obsodb za zločine, ki ne zastarajo.
  Kučan pa se bo kmalu mora bati za vse, kar je iz ozadja počel ves čas samostojne Slovenije. Galavna njegova “zasluga” je, da je Slovenija sedaj ne samo v gospodarski, temveč tudi v globoki moralni krizi.
  Za domovino s Titom, naprej!

 15. levak pravi

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NOOČČČČČČČČČČČEEEEEEEEEEMMMMMMMMM NAAAAAAAAAZZZZZZZZAJJJJJJ

 16. levak pravi

  no sam še to se nam manjka, spet bomo nadaljnih 20 let trajbal partizane pa domobrance, folk bo pa tacajt ostal brez vsega.

 17. Pametnjakovič pravi

  Mislim da je napočil čas in se ustanovi KOMUNISTIČA STRANKA SLOVENIJE ( KPS ) ustanovna člana pa Kučan in Stanovnik in postaneta tudi predsednik in podpredsednik stranke. Za člane pa bo poskrbela kar sama politika in bo neposlušne takoj učlanila . In osnovni cilj stranke KPS: DOKONČNO UNIČENJE SLOVENIJE !!!

 18. madam pravi

  Pa ne da naj gresta Stanovnik in murgeljski škrat v pokoj – gresta naj v pekel kamor tudi sodita in to že včeraj bi bilo prepozno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen