Britanska policija danes v Londonu aretirala glavnega WikiLeaksovca Juliana Assangea

5

Britanska policija je danes na podlagi švedskega naloga za aretacijo ( švedsko sodišče je 18. novembra izdalo nalog za aretacijo, ker Assangea sumijo “posilstva, spolnega nadlegovanja in nasilja nad dvema ženskama”, očitana mu dejanja pa naj bi zagrešil avgusta na Švedskem) aretirala ustanovitelja spletne organizacije WikiLeaks Juliana Assangea. Glede njegove aretacije v Londonu svetovne tiskovne agencije poročajo, da so Assangea aretirali, potem ko se je “v skladu z dogovorom” danes ob 9.30 uri sam pojavil na londonski policijski postaji. Na aretacijo ustanovitelja WikiLeaska se je že odzval tiskovni predstavnik te nevladne medijske organizacije, ki je aretacijo označil za napad na medijsko svobodo in napovedal, da WikiLeaks ne bo prenehal z delom.

Zanka okrog Assangea, nekdanjega računalniškega hekerja, se je začela ožiti, ko je njegova spletna stran konec novembra začela razkrivati na tisoče diplomatskih depeš ZDA, ki ameriško diplomacijo spravljajo v zadrego, po svetu pa sprožajo številne kritike. Doslej so razkrili 960 depeš. Assange je doslej zanikal krivdo, da bi naj na Švedskem storil spolni delikt, eden od njegovih odvetnikov pa je že v nedeljo dejal, da je pregon njegovega klienta “politično motiviran”. 39-letni ustanovitelj WikiLeaksa, ki je sicer avstralski državljan, je zanikal, da bi ženski spolno nadlegoval, in zatrjuje, da je šlo za prostovoljne spolne odnose. Sam meni, da gre za ameriško zaroto proti njemu, pri kateri so Američani uporabili švedske oblasti.

Nazaj v preteklost danes najbolj razvpite spletne strani na svetu: Assange je WikiLeaks ustanovil leta 2006, da bi objavljali občutljive podatke in s tem “radikalno spremenili obnašanje režimov”, predvsem s pomočjo sodobne tehnologije. Njegova spletna stran ima pet polno zaposlenih sodelavcev in nekaj deset dejavnih prostovoljcev. Tem pa pomaga še armada  800 prostovoljcev, ki pomagajo predvsem v prostem času. Assange zatrjuje, da je prejel že na stotine dokumentov, a nima dovolj kadrov, da bi jih lahko vse pregledali. Sam pričakuje, da bo WikiLeaks dopolnilo tradicionalnim medijem, in zatrjuje, da njegova medijska organizacija še nikoli ni izdala svojih virov.

Interpolova tiralica za ustanoviteljem WikiLeaksa ni obrodila sadov: Julian Assange se je danes sam predal britanski policiji.

Št. komentarjev: 5
 1. madam pravi

  Dobro, da se je predal, tako ne bodo mogli da je sigurno kriv ker se skriva. Njegovi sodelavci pa morajop sedaj še bolje delati in objaviti še vsaj 1000 najbolj iz elitnih strani nezaželjenih novic, da vidimo kam nas vodijo ti politiki.
  Bravo Assagne!

 2. Rexmundi pravi

  To je že kar nekaj časa znano kam nas vodijo ti vazalski politiki. Pomagajo pri prikritem delovanju elitne skupine globalnih voditeljev-skupine Bildeberg, katere cilj je novi svetovni red z eno vlado, eno valuto, eno centralno banko in eno vojsko.
  Torej vse druge banke bodo razturili, le kam bodo z zaposlenimi v teh bankah? Ena vlada. Vs edruge sedajne vlad bodo odpadle. Kam z ljudmi teh vlad? Ena valuta. He, vse druge valute bodo propadle, denarja sploh ne bo več. Sužnji bodo dobili novo univerzalno kartico, vse drugo bo uničeno. Ena vojska? To bo vojska ZN, samo oznake in uniforme bodo zamenjali. Vse druge vojske bodo uničene. Uničili bodo srednji razred in vse kar spada pod ta razred. Ostali bodo samo gospodarji in okoli 20 odstotkov sužnjev brez vsakih pravic. Torej vse to počnejo nam iza hrbtov v pričakovanju, da smo zabiti kot klavna živina in za njih nismo nič več kot so stvari-predmeti. Svet bo torej ujet v proces, ki bo našo družbo spremenil še veliko bolj, kot je boljševištična revolucija spremenila Rusijo. Že kar nekaj čas se poziva narode preko celega planeta k resničnemu klicu streznitve.

  Henry Lamb, analiza poročila komisije za globalno upravljanje Our Global Neigborhood, Eco-logic, januar/februar 1969.

 3. mudo moreno pravi

  Afera imenovana Wikileaks je krasen primer,kako nategniti naivne množice. Assange je bil že pri svojih 20ih kot sposoben heker rekrutiran preko avstralske tajne službe v CIA,čeprav je njegov trenutni delodajalec in zaščitnik Izrael. Potrebno se je zavedati,da je Wikileaks sesterska organizacija Wikipedije,ustanovitelj in šef Wikipedije Jimmy Wales(bivši pornografar) pa navkljub oh,tako angleško zvenečemu imenu ni Anglež ampak pripadnik naroda,ki na bližnjem vzhodu okupira deželo Palestincev. Wikipedija je organizacija za razširjanje lažnih informacij,seveda lepo zapakiranih v realni okvir.To vam lahko potrdi vsakdo,ki je že kdaj poskušal urejati njihove strani.Če je članek dopolnil z realnimi informacijami,jih naslednji dan ni bilo več gor . Samo toliko o tem,koliko je Wikipedija vredna.
  Kaj že očitajo Assangeu?Wikileaks?Oh ne,očitajo mu poskus posilstva! Oh yeah.

 4. mudo moreno pravi

  Kaj novega nam je ta famozni Wikileaks povedal? To,da ZDA netijo vojne po vsem svetu vemo že dalgo časa. To,da so arabci hinavci in lažnivci tudi. Pa da se diplomati obnašajo kot da ščijejo kolonjsko,v resnici so pa banda nekulturnih gobezdačev tudi.
  In kaj nam Wikileaks novega ni povedal? Katera je tista država,o kateri informacije niso pricurljale? To je država,ki stoji za raboto imenovano Wikileaks.
  Edini “profit” od Wikileaksa bo,da bodo začeli cenzurirati Inernet. Že pred mnogimi leti je David Rockefeller priznal,da je Internet največja neumnost,ki so jo ONI kdajkoli dopustili. Taisti David,ki je Aaronu Russu dobrih pol leta vnaprej napovedal,kaj se bo zgodilo v New Yorku septembra 2001. In Russo je to povedal naprej,ker je bil očitno najprej človek in šele potem Žid. To je bil tapravi leak,ne pa wiki bullshit leak.

 5. alan. k pravi

  Če bi vse normalno potekalo, bi se predstavniki vlad pogovarjali o tem, na kakšen način informacije odtekajo, ter kdo izdaja. O tem ni niti besede, torej gre zagotovo za režirano verzijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen