Franc Kangler: Kriminalist se je svoji priležnici hvalil, kako me bodo “obdelali”

4

Mariborski župan Franc Kangler in mestna občina Maribor sta spet na udaru kriminalistične preiskave, tokrat v zadevi “Dom pod gorco”.  MOM naj bi tako kar brez razpisa sklenil petmilijonski gradbeni posel za gradnjo doma za starejše z družbo Velt Stavbar, ki ima samo enega zaposlenega. Velt Stavbar je podjetje, za katerim naj bi se skrivali dve drugi mariborski gradbeni podjetji, MTB in Stavbar, ki pa sta insolventni. Omenjeni podjetji sta že od začetka aprila v postopku prisilne poravnave in posla z občino nikakor ne bi dobili, zato naj bi se pojavila družba Velt Stavbar, s katero je potem občina sklenila posel. Velt Stavbar, tako preiskovalni sodnik, sploh naj ne bi oddalo svoje ponudbe, dom za starejše pa je dejansko gradilo insolventno podjetje MTB.

Kangler v vsem skupaj vidi politični konstrukt, očitke zoper domnevne občinske nezakonitosti pa je označil kot “kup laži”. Malo neresne pa so izpadle Kanglerjeve izjave o tem, kako se je eden od kriminalističnih operativcev svoji priležnici hvalil, kako bodo župana “obdelali”, in da so na policiji čakali na ponedeljek, ko je bil dotični kriminalist dežuren. Če Kanglerjeve navedbe, da gre pri zadevi “Dom pod gorco” zgolj za (predvolilni) politični konstrukt držijo, bo pokazal čas, že sedaj pa je jasno, da je Franc Kangler že sam krepko zakoračil v nov predvolilni boj. Pred kratkim se je namreč pojavil v obskurni oddaji Rdeča preproga, ki jo na mariborski RTS gosti pevec Sebastijan, kjer je spet uspel izluščiti nov “kanglerizem”: “Če sem malo čist iskren…”  

Franc Kangler se jeseni spet podaja v boj za mariborski županski stolček, a kot kaže, bo prej še moral razrešiti očitane mu domnevne nezakonitosti na mariborski občini.

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 4
 1. Rastko pravi

  Kangler, dupleški veseljak, ki ima roke obrnjene samo k sebi in ne politik, ki bi kaj naredil za rajo. Upam, da si boste Mariborčani vsaj letos kupili pameti.

 2. Žan pravi

  ti si raje kupi pamet Rastko, zRastla očitno ni dovolj in več tudi ne bo. Bomo videli jeseni so rekli slepi.

 3. Anelka pravi

  Kangler se bo moral malo pomantrati, da bo spet župan, 100% pa to ne bo postal po prvem krogu.

 4. samson pravi

  ej mariborčani ali res nimamo nič mozga in volimo take vole

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen