Gregor Virant: “Prostora je še za eno pomladno stranko”

5

Nekdanji minister za javno upravo Gregor Virant se je v pogovoru za Dnevnik, spet dotaknil možnosti, da bi v slovenskem političnem prostoru vzniknila nova stranka. Pravi, da vsekakor obstaja perspektiva za ustanavljanje nove stranke na desnosredinski strani političnega spektra, a da zaenkrat (še) ne razmišlja, da bi takšno stranko ustanavljal ali jo preoblikoval iz Zbora za republiko.

Dvoumne pa so bile njegove besede o politični konkurenci prvaku opozicije Janezu Janši. Na novinarsko vprašanje, ali ne želi biti konkurenca Janezu Janši, je Virant odgovoril, “ne da ne želim biti konkurenca, ta trenutek ne čutim te potrebe”. Virant si torej v prihodnosti želi neke pozitivne konkurence tudi na pomladni strani, da bi se morda spet lahko ponovila “pomladna” koalicija. Je pa vprašanje, glede na to, da se v Sloveniji spet krepi položaj NS.i (po zadnji Delovi anketi bi ta stranka spet prestopila parlamentarni prag), če bi Virant svojo novo stranko šel ustanavljati že pred parlamentarnimi volitvami 2012, saj je v nekem prejšnjem razgovoru dejal, da je morebitna ustanovitev nove stranke vezana tudi na aktualne rejtinge pomladnih strank.

Gregor Virant si želi biti (pozitivna) konkurenca Janezu Janši, a še ne sedaj. Po Virantovih besedah je ustanavljanje nove desnosredinske stranke vezano tudi na moč drugih strank na desnici.

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 5
 1. Rado pravi

  “Prostora je še za eno pomladno stranko”
  Čemu neki? Da jih bo Janša zopet razsul?
  Nima smisla!

 2. Vanja pravi

  Definitvno je prostora za še eno stranko, ki bi pritegnila mlade intelektualce, prebivalce v mestih itd. Če bi bil Virant predsednik je takšna stranka predestinirana za uspeh.

 3. markopigac pravi

  Kak je prostor še za eno “pomladno” stranko? Kaj ni slovenska pomlad ze mimo?

 4. politižurnalist pravi

  “Pomlad” je ostala sinonim za desno-sredinsko politično pozicioniranje, kot je denimo “tranzicijska levica” oznaka za slovenske kapitalistične neokomuniste.

 5. Rado pravi

  Kompletno etiketiranje je v rokah desnice.
  Tako poimenovanje samega sebe, pomladniki, kot poimenovanje konkurenčne ideologije, tranzicijska levica (pejorativno!), komunajzarji, rdečuhi, ipd.

  Z nasprotne strani obstaja le en slabšalni izraz, klerofašisti, ki pa se procentualno zelo malo uporablja.

  Vse kaže, da se je prav desnica največ naučila od ideološkega aparata nekdanje zveze komunistov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen