Neuradno: KPK ugotovila, da lobiranja v zadevi Breznik – Derby ni bilo, zato postopka ne bo!

9

Neuradno smo izvedeli, da je KPK ugotovila, da lobiranja v zadevi Breznik – Derby ni bilo, zato na protikorupcijski komisiji ne bodo uvedli postopka zoper poslanca SDS Franca Breznika.

Spomnimo: Franc Breznik, nekdanji državni sekretar na MNZ in sedaj spet poslanec SDS, je imel na začetku aprila sestanek s predstavniki podjetja Derby, katerega lastnik je Izet Rastoder, kjer se je dogovarjal o donaciji za humanitarne organizacije v občini Lenart.

Policisti so Breznika ustavili popoldne, 2. aprila, ko se je vračal s sestanka, ki ga je imel s predstavniki podjetja Derby banane. Tam je, kot pravi sam, urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart. Povedal je, da je prav tam, z donatorji, popil dva kozarčka žgane pijače, prepričan, da ne bo napihal. Vendar je pri vožnji prekoračil hitrost. Namesto 100 kilometrov na uro je vozil 120, pri tem pa so ga zasačili policisti, ki so mu odredili alkotest.

Breznik je tako “dolg do države” odslužil v celoti. Plačal je 600 evrov denarne kazni in dobil 16 kazenskih točk. Sedaj je še KPK ugotovila, da pri obisku Breznika na podjetju Derby ni šlo za nikakršno lobiranje. A Brezniku se je ob takratni gonji levosučnih medijev zgodila velika moralna škoda, ki mu je ne bo mogel nihče nikoli povrniti. A to je pač slovenska “klasika”, ki jo vedno znova uprizarjajo ravno hujskaški MSM.

Št. komentarjev: 9
 1. Exlevak pravi

  Se bo oddaja TARČA opravičila Brezniku,saj je v zadnji verziji celo napeljevala ,da ima kaj z tihotapci bananadroge.

  1. rene pravi

   Točno tako! Erika opravičilo takoj!

 2. andrej pravi

  Breznik zdaj pa samo filaj odškodninske tožbe!

  1. Anton Domžalski pravi

   Saj sem vedel,da je preneumen za kaj takega. On je šel po mal “belega praha” k Rastoderju,pa se mu je zdel nezanesljiv in so mu rekli,da ga nimajo. Za tolažbo so mu dali 2 whiskeya,da je “dofilal” za silo!

   1. diler resnice pravi

    Tudi krivo natolcevanje o nekem prašku je kaznivo…Franci posluži se še tožbe krive obdolžitve tega Antona ..internet je javen in prizadeta krivica osebi se kaznuje, kar je zapisano v vsakem pravilniku uporabe portala!?

 3. diler resnice pravi

  Tudi krivo natolcevanje o nekem prašku je kaznivo…Franci posluži se še tožbe krive obdolžitve tega Antona ..internet je javen in prizadeta krivica osebi se kaznuje, kar je zapisano v vsakem pravilniku uporabe portala!?

 4. marjan pravi

  Tako je. Nafilaj ga s tožbo.

 5. Viktorh pravi

  Še en dokaz, da v javni hiši lažejo, podtikajo..

 6. gabriel pravi

  Bravo Franci! To da pa si malo spil, se pa tako spodobi za pravega Štajerca 🙂

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen