ZNAN KUPEC LUTK, KI SO OBEŠENE VISELE Z DRAVSKEGA MOSTA. To je DARKO BERLIČ, vodja Fištravčevega volilnega štaba!

25

Spomnimo: grozljive viseče lutke so neznanci v začetku januarja 2013 (dva meseca pred nadomestnimi županskimi volitvami!) obesili z Glavnega mostu čez Dravo v Mariboru v opozorilo nekaterim mestnim svetnikom. To se je dogajalo tik pred napovedano 5. Mariborsko vstajo pred stavbo Mestne občine Maribor, kjer so protestniki pod geslom Pometimo jih vun! zahtevali odstop mestnih svetnikov. Lutkam so nadeli obraze mariborskega mestnega svetnika SDS in takratnega podžupana Tomaža Kanclerja, takratne direktorice mestne uprave Milice Simonič Steiner, mestne svetnice Županove liste in takratne podžupanje Astrid Bah ter mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj Stojana Auerja.

Napihljive plastične lutke so nato čez dober dan že odstranili, a mariborska in siceršnja slovenska javnost je bila nad takšnim ekstremistično sovražnim dejanjem zgrožena in osupla. Takrat se je oglasil celo takrat novopečeni predsednik države Borut Pahor in tovrstno početje označil za nesprejemljivo. Policija je bila tedaj o dogodku obveščena in si je kraj tudi ogledala, ni pa v dogodku zaznala znakov kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Politikis.si pa danes ekskluzivno razkriva, kdo je nabavil te lutke, ki so jih potem obesili na Dravski most. Kupec lutk je bil nihče drug kot Darko Berlič, sicer vodja volilnega štaba aktualnega (nadomestnega) mariborskega župana Andreja Fištravca, ki mu misli volilno kampanjo voditi tudi letos, sicer pa ves čas Fištravčev tesni sodelavec. Darko Berlič je lutke kupil kar s svojo kreditno kartico, kar so ugotovili tudi mariborski kriminalisti. Berlič se sicer zadnja tri leta preživlja preko svojega s.p.-ja, kjer se ukvarja s “produkcijo filmov, video filmov in televizijskih oddaj”.

Po naših informacijah bosta zasebno civilno tožbo proti Berliču v naslednjih dnevih zagotovo vložila najmanj Stojan Auer in Milica Simonič Steiner. Županu Fištravcu smo že poslali vprašanje, kaj meni o početju vodje svojega volilnega štaba in njegovemu sodelavcu, ter če je kaj takšnega pričakovati tudi pred letošnjimi (rednimi) lokalnimi volitvami…

Povezani članki: DOKUMENTI NE LAŽEJO. Medtem, ko številni Mariborčani živijo pod pragom revščine, župan Andrej Fištravec naroča bogate pojedine!?

darko berlic lutkedarko berlic fistravecdarko berlic pistolaDarko Berlič, vodja volilnega štaba Andreja Fištravca je s svojo kreditno kartico plačal napihljive lutke, ki so potem opremljene z obrazi nekaterih mestnih svetnikov visele z Dravskega mosta v Mariboru…

Št. komentarjev: 25
 1. kulisa pravi

  Zadnja slika je nabolj zgovorna. Bojmo se takih tipov, ki jim je pištola nadomestek pomanjkljive morale!

 2. alenka pravi

  Bandit navadni obični in Fištravec je s takimi še obdan. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj!

 3. Murglabe pravi

  Rudeči operativci

  Dialog med odsluženim in novim Kučanovim botom:

  Video: http://youtu.be/JsZAJ6PuSO8

 4. resnica pravi

  pa ne? a res? navadni podivjani balkanski rdeči pra sec?

 5. hugo pravi

  Fištravec je navadni gnoj in s takimi se tudi druži. Enostavno kot pasulj, ki ga žere z zastonjskimi klobasami z občine.

 6. Buhtl pravi

  Ne vem kam so zginli vsi mački z našga pecirka, AL MOGOČE KDO KAJ VE O TEM ?

 7. kojn pravi

  Koga boli k…. pol pa se komentarji spodaj ko da se je kaj na slabse spremenilo od takrat. Isto sranje drugo pakovanje. Ampak to pa je vecini nemogoce razumet. Pac majmuni kam pogledas. Vprasajte se!!!

 8. svašta pravi

  Debil Fištravec in njegovi bedasti kameradi. Ne moraš verjeti kam je MB padel…

 9. vanč pravi

  Zlasat tega čupavega mulca in ga nagnat nekam fizičarit, potem ne bo delal takih nacističnih svinjarij.

 10. MAJA pravi

  Bodo za to odgovarjali? jih bodo stlačili na Dob? Ali vsaj njihov mentorje oz. naročnike protestov, onega iz Murgelj?

 11. leo pravi

  Bomo sedaj videli, če bo rekel Pahor kakšno ali pa morda ustavni pravnik Cerar. Fištravec pa se bo tako kot ponavadi itak skril v mišjo luknjo.

 12. MAJA pravi

  Bravo Milica in Auer, ne se pustit, naj se vsaj izkaže kdo si je dovolil kaj takšnega in iz kakšnega “mesa” je. Sicer pa o Fištravcu ni kaj razmišljat, na pogled psihopatski videz.

 13. zoro pravi

  Klobučarja nagnat z občine in spet voliti Kanglerja, bo spet neki red v tem mestu ob Dravi. Komunisti so MB v zadnjem letu čisto spravili na kolena.

 14. Narim pravi

  No, tole z lutkam je bilo skrajno neokusno.

 15. BK pravi

  Tožilstvo pa je predlagalo izločitev Zobčeve iz istega razloga, kot je izločitev predlagala tudi sama, in sicer zato, ker je njen mož, ustavni sodnik Jan Zobec, pri odločanju ustavnega sodišča o tej zadevi napisal ločeno mnenje in se postavil na stran Janeza Janše. Šorlija pa želi tožilstvo izločiti, ker naj bi dal od samega začetka jasno vedeti, da bo ravnal tako, kot je po volji Janše. Žalikova, Zobčeva in Šorli niso bili izločeni. Posebej se zapleta z odločanjem o izločitvi Masleše, saj mora o njej odločati plenarna seja vrhovnega sodišča in, jasno, ne sam predsednik vrhovnega sodišča. A do odločitve ne pride – kar podporniki Janše ves čas očitajo vrhovnemu sodišču – predvsem zaradi izločitvenih predlogov Janševega odvetnika.

 16. BK pravi

  Testen je Šorliju pripisal narcisizem in se vprašal, “kaj drugega kot narcizem in popolnoma nestvarna samopodoba je lahko podlaga za to, da sodnik Šorli večino vrhovnih sodnikov zmerja…?”. Politizacije, je nadalje zapisal Testen, se dotlej v postopku izbire predsednika vrhovnega sodišča ni šel še nihče drug, samo Šorli. In sicer s tem, ko je, potem ko ni dobil podpore med kolegi, šel v nasprotju s prakso v državni zbor k političnim strankam nabirat podporo za izvolitev. Odzval se je tudi na Šorlijeve očitke o kliki znotraj vrhovnega sodišča, ki je po Šorlijevem mnenju preprečila njegovo imenovanje, in pojasnil, da je član klike, kot male skupinice ljudi, ki dela zdrahe na sodišču, lahko le Šorli sam. In nadaljeval: “Ni se mogoče zanašati le na spomin in iskrenost. Tega sem se zavedel šele, ko sem bil prisiljen v sodelovanje s sodnikom Šorlijem. Petintridesetletne izkušnje v najrazličnejših službah pred tem me niso naučile, da obstajajo ljudje in okoliščine, ko se na to res ne moreš zanesti.” V nadaljevanju je navedel primer, ko so na željo Šorlija pred leti na vrhovnem sodišču ustanovili delovno skupino za spremembe “predpisov, ki urejajo položaj sodnika oziroma delovanja sodnega sistema”, ki jo je vodil Šorli, in naj bi dala konkretne predloge za spremembo omenjene zakonodaje. Testen pojasnjuje, da v gradivu, ki ga je pripravila delovna skupina, “ni bilo niti enega konkretnega predloga za spremembo katerekoli določbe zakonodaje, ki ureja položaj sodnika”. Povedano preprosteje, Šorli ni opravil niti dela, za katero se je sam javil, da ga bo.

 17. BK pravi

  Slovenska zakonodaja sodnikom ne prepoveduje članstva v strankah, delo v organih strank pa jim prepoveduje kar ustava. In Kovačičeva je sodelovala v strokovnem svetu SDS oziroma bila članica Komisije za pravosodje, pravosodno upravo, nadzor in zakonodajo pri Odboru za pravosodje in javno upravo Strokovnega sveta SDS. Sodelovala je v organu politične stranke. To je sodnica sicer skrivala, dokler v delo ni dobila zadeve, kjer je bila tožeča stranka funkcionar stranke, v kateri je v prostem času delovala Kovačičeva.

 18. Petrovc pravi

  O vsem tem malo povprašajte vesno vuk godino! Ona ve največ!
  Vprašajte jo tudi o peki fištrohobotnice, katere lovka je tudi sama.

 19. limoni pravi

  Kaj drugega od teh lumpenproletarcev tako ni za pričakovati. Samo upam, da jih Mariborčani sterajo tam kamor sodijo – na cesto!

 20. serečko pravi

  Celotna SLO je zasmrajena z rdečo pijavko.

 21. haaaaaloooooo pravi

  Kakšni patroni so se v Mariboru zgnetli na vrh občine. Pa kaj je z vami Mariborčani, boste dopustili, da vam vlada ta svojat??????

 22. DR. Stari pravi

  Kaj jamrate. Imate jih tiste, ki ste jih hoteli, saj so bile volitve – mariborčani so si pač izvolili oblast po svojih normah. Sedaj jih imejte in s tem prevzemate tudi odgovornost za njihova početja.
  To naj se azvedajo tudi vsi volilci v Sloveniji. Za dejanja ljudi, ki jih izvolimo moramo delno prevzeti krivdo tudi volilci.

 23. mirko pravi

  Sprašujem samo kako to da se pomnite za ovadbe vedno pred volitvami ne pa takoj ko je dejanje storjeno.Mar ni to malo čudno.

 24. Zvone pravi

  Bravo. Končno se je razgalilo, kako se je pridobivalo glasove in pred tem rušilo bivšega župana kot posredno šibki člen desnosredinske vladne koalicije Janeza Janše. In smo dobili kar smo dobili: nesposobnega župana in vlado, ki je v trdi temu kljub izjemnemu poletju !

 25. Ennov pravi

  Kangler bi bil čisto ok, če bi bil samostojen in ne pod mentorstvom ljubljenega vodja, to je njegova največja napaka. No, res pa še bo moral marsikaj pojasnit na sodišču. Vseeno mislim, da bodo Mariborčani rabili čisto nov obraz za župansko mesto. Upam pa, da je pod Fištravcem vsaj manj težav s potepuškimi mačkami, to je njegova edina prednost.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen