Gorenak: Hišna preiskava na Politikis.si je bila povsem nezakonita. Kaloh: Če je to res, bodo padale tožbe!

82

Nekdanji notranji minister dr. Vinko Gorenak je na svojem zelo branem blogu še enkrat več GDT Zvonku Fišerju nastavil ogledalo. Ob tem se Gorenak tudi povsem upravičeno sprašuje, ali Fišer že postaja nevaren za razvoj demokracije, hkrati pa poudarja, da včerajšnja preiskava na sedežu spletnega portala Politikis.si sploh ni bila zakonita, saj portal sploh – tako tožilstvo – ni objavil pristnega dokumenta in gre očitno samo za poskus ustrahovanja drugače mislečih posameznikov, in kar je še bolj zastrašujoče – neodvisnih medijev.

“Današnja novica o hišni preiskavi na sedežu podjetja POLITIKIS.SI je zgolj in samo še eden v vrsti dokazov o skrajno politično motiviranem tožilskem delu dr. Zvonka Fišerja, generalnega državnega tožilca. Dr. Zvonko Fišer po besedah Dejana Kaloha s pomočjo kriminalistov, torej išče “žvižgača” iz tožilstva, ki je Dejanu Kalohu dostavil odredbo za finančno preiskavo zoper Janeza Janšo in pokojnega Jožeta Zagožna. Mediji povsem nekritično pišejo o tem, da Kaloh tega dokumenta ne bi smel objaviti. Toda ali je res tako? Seveda ni res! Objava dokumenta, pa če tudi gre za zaupen dokument ni kaznivo dejanje, že skoraj 15 let. Je pa kaznivo dejanje izdaja takega dokumenta novinarjem ali komurkoli, ki ni upravičen do zaupnih podatkov. Toda dokumenti, ki jih je POLITIKIS.SI objavil ne nosijo nobene oznake tajnosti. Morda bi kdo pomislil, da je take oznake tajnosti pred objavo kdo prekril ali jih izbrisal. Tudi če bi temu bilo tako, pa ni, ne moremo mimo dejstva, da je tožilstvo samo izjavilo (PLANET TV), da je finančna preiskava zoper Janeza Janšo in pokojnega Jožeta Zagožna res v teku, da pa na POLITIKIS.SI objavljen dokument ni pristen. Če torej drži izjava tožilstva, da dokument ni pristen potem, kaznivega dejanja ni storil niti “žvižgač” in še manj POLITIKIS.SI. V tem kontekstu in če drži izjava tožilstva, da objavljen dokument ni pristen, je hišna preiskava povsem nezakonita, saj naj bi iskali »nepristen dokument«, brez oznak tajnosti.

Kakorkoli se bo ta primer že razpletel, pa je na drugi strani povsem jasno, da dr. Zvonko Fišer, kot generalni državni tožilec deluje povsem politično in povsem pristransko. Lahko se vprašamo ali to že do te mere, da bi lahko njegova dejanja in ravnanja, pa tudi dejanja in ravnanja njemu podrejenih povzpetnežev ocenili za nevarna demokraciji? Navedimo nekaj primerov, ki nas na taka vprašanja napotujejo.

Vprašajmo se koliko primerov objav zaupnih dokumentov je že bilo v zadnjih letih, pa v nobenem primeru ni bila sprožena preiskava pri novinarjih ali uredništvih. Tipičen primer je poročanje Mladine o obtožnem predlogu zoper Janeza Janšo v zadevi Patria, v času ko nihče izmed obtoženih obtožnega predloga še niti ni videl. Nobene preiskave v tem in ne v podobnih primerih ni bilo. Je pa bila zato današnja preiskava na POLITIKIS.SI in seveda preiskava v zadevi “žvižgača” ki je novinarki Večera dr. Damjani Žist sporočil datum in uro hišne preiskave pri obrambnem ministru Romanu Jakiču. Zakaj že dr. Zvonko Fišer? Za zaščito lika in dela Romana Jakiča in seveda zaradi zastraševanja tistih, ki mislimo drugače.

Kako pa kaj preiskovanje umorov SDV dr. Fišer? Kaj ste naredili v tem primeru? Iz javno objavljenih podatkov izhaja, da vas je policija pisno prosila za stališče v zvezi s temi primeri. In kaj ste naredili vi? Nič! Pisno vprašanje policije ste kolikor vem odstopili v reševanje »pristojnemu tožilstvu« (tako mediji), sklepam da Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani. Predpostavljam, da ga bo dobil v reševanje kak tožilec začetnik. Zakaj tako dr. Zvonko Fišer? Sklepam da zato, da se boste lahko izgovarjali na njegovo odločitev in ga boste kovali v nebesa, če bo odločil, da so primeri zastarali, če pa bi slučajno odločil drugače, pa bo “primer dodeljen v dodatno proučitev” – mogoče bolj “pravemu” tožilcu.

Še eno vprašanje dr. Zvonko Fišer. Zakaj že poteka finančna preiskava tožilca Stanislava Pintarja proti Janezu Janši in pokojnemu Jožetu Zagožnu? Pravite, da zaradi sumov KD v zadevi poročila prosule Klemenčičeve KPK, po katerem  Janez Janša ni “zadovoljivo pojasnil” izvora 200.000 evrov. Kaj pa finančna preiskava zoper Zorana Jankoviča, ki po tem istem poročilu te iste prosule Klemenčičeve KPK ni znal “zadovoljivo pojasniti” izvora 2.400.000,00 evrov. Je odgovor v tem “da se pač naših” ne lotevamo. Kakega drugega razloga ne vidim.

Seveda boste tako lahko delali vse dokler vas bodo ščitili mediji, tako stanje seveda lahko traja še leta in leta tudi v času, ko ne boste več na tej funkciji. Toda zgodovinska resnica bo ostala. Saj se spomnite ali pa ste brali o povojnih procesih zoper posameznike. Radio je neposredno prenašal dogajanje iz sodnih dvoran, mediji so jih obsojali za zločince že pred sodbo, tako je ravnalo tudi sodišče. Mnoge takratne osumljence so spoznali za krive, nekatere so celo usmrtili. Toda mnogi med njimi so bili kasneje oproščeni. Tudi tista duhovnika in gospodinja, ki ste ju vi ovadil samo zato, ker sta postavila križ na kraju, kjer so bili umorjeni nedolžni ljudje. Kako se boste takrat počutil, boste lahko vsakomur pogledal v oči. Ne verjamem, tega že danes niste sposobni, kaj šele bo takrat.

Toda če si postavljam vprašanje ali so dejanja in ravnanja dr Zvonka Fišerja, ter dejanja in ravnanja njemu podrejenih že na meji nevarnosti za demokracijo, ne morem mimo sistemskega problema, zaradi katerega dr. Zvonko Fišer sploh je generalni državni tožilec. Tista politična opcija, govorim seveda o levi politični opciji, katere predstavnike in njihove somišljenike s svojimi dejanji in ravnanji dr. Zvonko Fišer danes družbeno priviligira (praktično ne preganja), je najprej spremenila Zakon o državnem tožilstvu na način, da je njegov položaj povsem zaščiten in ga praktično ni mogoče razrešiti. Seveda se upravičeno postavlja vprašanje ali s svojimi dejanji in ravnanji, danes, dr. Zvonko Fišer nagrajuje predstavnike leve politične opcije za njihove zasluge za njegov položaj.

Vse to bo dr. Zvonko Fišer lahko počel dokler bodo nekritično na njegovi strani novinarji tipa Vanesse Čokl, ki seveda objavijo vedno in povsod “prave resnice ob pravem času in na pravem mestu”. Tako kot danes na dan hišne preiskave na POLITIKIS.SI.”

Mimogrede, Fišer je v intervjuju za Večer izjavil tudi naslednjo nelogičnost: “Lahko da so podatki šli s tožilstva, a ne zaradi napake tožilcev.” Ja, curljanje iz tožilstva je očitno povzročila nadnaravna sila.

Dejan Kaloh, zakoniti zastopnik podjetja, ki izdaja Politikis.si, pa je danes za Politikis.si še povedal: “Po posvetu s svojim advokatom, se bom odločil kako naprej. Če se dejansko izkaže, da je bila hišna preiskava na sedežu Politikisa nezakonita, na kar opozarja tudi dr. Gorenak, bom kazensko preganjal in odškodninsko tožil tako preiskovalno sodnico Dešo Cener, ki je odredila takšno hišno preiskavo kot vodjo Okrožnega državnega tožilstva Tamaro Gregorčič, ki je usmerjala to preiskavo in bila med samo preiskavo tudi na telefonski liniji s kriminalisti.”

Kaloh je že včeraj v svojem odzivu pojasnil, “da je v odredbi za hišno preiskavo bilo navedeno, da obstaja sum izdaje tajnih podatkov, kar je seveda prvi nesmisel iz odredbe, saj dokument, ki smo ga objavili, ni imel nikakršne oznake ‘zaupno’”.

tamara gregorčičTamara Gregorčič, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. Če se izkaže, da je bila hišna preiskava na Politikis.si nezakonita, bo Dejan Kaloh tudi proti njej uporabil vsa pravna sredstva. Foto: dt-rs.si

Št. komentarjev: 82
 1. MEFISTO pravi

  Svašta crvena pička rodi.

  Gremo naprej v preteklost.

  Se rdeča nomenklatura sploh zaveda, kam vodi tako brezpravje, zloraba pravosodnih organov za njene ozke politične cilje in arbitrarna razlaga kazenskega prava.

  Smo res v 21. stoletju ali smo se dejansko za 70 let vrnili v preteklost?

 2. ateist pravi

  Neodvisni Kaloh a ne? SDSovcka hudičeva…

 3. cobra pravi

  Samo vžgat po rdečuhih tako da se bo za njimi kadilo. Naj se zavedajo da smo v letu 2014 in ne 1945 in to sredi EU!

 4. MEFISTO pravi

  Ateist, je bilo to iz rdečega obupa?

  Ker si ateist, še pri Bogu ne moreš najti tolažbe.

 5. vanč pravi

  Samo tako dalje Politikis. Še dalje razkrivat rdeče svinjarije. Ni več daleč čas, ko bo še najbolj bedasti živelj spoznal, da komunisti vodijo našo državo tako v moralni kot socialni razpad.

 6. Krucefiks pravi

  Samo ateistova brata robi in bajdlek se še oglasita, pa bomo spet imeli pravo rdečo štalo s kmetico Gomboc vred.

 7. MEFISTO pravi

  Spoštovani vanč pravi:
  18. 01. 2014 at 08:57

  Samo tako dalje Politikis. Še dalje razkrivat rdeče svinjarije. Ni več daleč čas, ko bo še najbolj bedasti živelj spoznal, da komunisti vodijo našo državo tako v moralni kot socialni razpad.
  ——————————————

  V moralni in sociali propad so nas že pripeljali, zdaj nas vodijo le še na pot brez vrnitve, v pekel na zemlji.

 8. cornus mas pravi

  Če bi do teh informacij prišel režimski pisun,bi bila pesem drugačna.

 9. Miran pravi

  @Mefln says :

  V moralni in sociali propad so nas že pripeljali, zdaj nas vodijo le še na pot brez vrnitve, v pekel na zemlji.

  _____

  Ja ghrozn bo.
  Pa to ni še nič.

  4jezdeci apokalipse so cirkuški konjčki, kaj fse se še pripravlja.

  🙁

 10. MEFISTO pravi

  Lepo pozdravljen, Miran!

  Pravilno ugotavljaš, da so vsi štirje jezdeci apokalipse počitnice na Havajih v primerjavi s tem, kar nam pripravljajo naši rajterji.

 11. MEFISTO pravi

  Kmalu bo prišla koledarska pomlad.

  Vsaj te nam rdeči hudiči ne morejo vzeti.

 12. ketna pravi

  Čas rdečega krivosodja je mimo, počasi bodo tudi fišerji in masleše izbezani na plano.

 13. kangoo pravi

  Hm, ne bilo slabo preganjati skorumpiranih tožilcev in sodnikov, a kaj ko jih bodo njihovi ščitili. Potrebno bo iti v strassbourg.

 14. MEFISTO pravi

  Bajdlek, preveč se zgleduješ po Petrovcu.

 15. alfa pravi

  Maske padajo. RTV je v Tarči branila udbaškega pistoljerosa, Potrata pa tratila električno energijo. Kakšen je znak, da komunisti lažejo? Odpirajo usta.

 16. zumba pravi

  Hahahaha brišete? Kriv je Krucofix ker iziva

 17. lokvanj pravi

  Fišer naj raje začne preganjati udbaške morilce, tošiće, tajkune, ne pa hoče zatreti svobodo govora v Sloveniji. tipični socialistični tožilec.

 18. maja pravi

  Tako je, temu se je potrebno preprosto upreti z vsemi sredstvi, ne le zaradi tega primera ampak zlorab na vseh področjih delovanja države. Ni druge možnosti kot obveščati javnost in svet o tem, da v Sloveniji vlada trenutno totalirizem najhujše oblike, najhujše zato, ker deluje podtalno in navzven vedno kaže drugačen obraz. Kučan zna vedno in ob vsakem trenutku pravilno obrniti dogodek sebi v prit, dominantni mediji pa so mu ob tem vedno v podporo. Edino zgodovina bo pokazala resnico, bo morda res še dolgo ampak bo… Najhujše, kar se lahko zgodi takemu človeku (MK) je to, da ga začne pečti lastna vest… Takrat ga bomo preganjali demoni in ti to počno navadno ponoči v temi, takrat RTV Slovenija in ostali mediji ne delujejo… ha, ha…. to pa so življenjske resnice, usode in kazni, ki jim nihče ne uide…
  Bravo Kaloh, bravo Gorenak ipd. vendarle ostanite aktivni in pomagajte narodu iskati resnico…

 19. kembelj pravi

  “Ni druge možnosti kot obveščati javnost in svet o tem, da v Sloveniji vlada trenutno totalirizem najhujše oblike, ”

  Potešena ženska takih neumnosti ne bi nikoli izjavila…:) 🙂

 20. cornus mas pravi

  Treba bo spomladanski termin rezervirat pred parlamentom.

 21. denis pravi

  Žalostno da živimo v totalitarni državi, ker se preganja za vsak papir, ki ni niti uraden, Janković ki pa je na osnovi uradnih papirjev potamanil miljone, pa se smeje kot največja žaba.

 22. ateist pravi

  Neodvisen medij in neodvisen Kaloh???????

  Laž do smeha….Sds trobilo in Sds trobilec….

  Vžgal se boste domobrančki ;))

 23. akutni janšizem pravi

  ateist, ne jih preveč provocirat…danes niso zatisnili očesa….:)

 24. akutni janšizem pravi

  denis, smeh je pol zdravja, za vse drugo je mastercard. 🙂

 25. Ne priznam te vlade pravi

  Zgodovina se ponavlja. Ker je to dejstvo, je tudi samo po sebi razumevajoče, da se najdemo na Kongresnem trgu v znak protesta.

  Zavedni SLOVENCI vseh strank razen komunistov: v primeru represalij proti nam vsem je nujno, da se organiziramo v znak protesta. Pripravljen sem priti katerekoli dan, da skupaj protestiramo in slovenski komunistični bandi povwemo, kar jim gre. Dovolj je – uprimo se!!!

 26. vine pravi

  Se strinjam z Majo in ostalimi. Dobro da imamo Kaloha, Gorenaka in podobne velike Slovence. Upam pa da bomo skupaj razkrinkali in pregnali vso to rdečo drhal na krivosodju in na oblasti. banda komunajzarska…

 27. bimbo pravi

  @vine, naj ti bo lepo. Toti vozeki niso sposobni nič rashajkat. Gorenak je vredi samo da se krega z Potrato al je reko baba neumna al ne. Kahloh pa se še mene boji ko ot Kunstela vun prekoperam pa me briše

  hahahaha

 28. Maja KP pravi

  Seveda Fišer deluje politično, o tem ni dvoma. Ni pa tudi dvoma o tem, da se on ni spravil na novinarja, ker Kaloh ni novinar, ampak navadno politično blebetalo. Mene osebno Kaloh ne moti, imamo demokracijo, lahko piše, kar hoče. Berem, če hočem, ne berem, če nočem. Moj problem s Kalohom je, da mu SDS vedno zagotovi službo, v kateri sesa davkoplačevalski denar, to mene moti. Svetovalec ministra? Ha ha ha. Zdaj svetovalec v državnem zboru? Ha ha ha. To mene moti! Ampak to ni kaznivo, to je žal uzakonjeno. In to vse stranke delajo. Neokusno do amena.

 29. bimbo pravi

  meni se Maja Kp bol dopade ko Maja 😀

 30. MEFISTO pravi

  Bimbo, se mar pri vas bratje in setre onegavite kar med seboj?

 31. Miran pravi

  maja pravi:
  18. 01. 2014 at 10:29

  Bravo Kaloh, bravo Gorenak ipd. vendarle ostanite aktivni

  ____

  Praviš, da so te dobr uštimali pa bi rada še ?

  😉

 32. Miran pravi

  MEFISTO pravi:
  18. 01. 2014 at 08:43

  Smo res v 21. stoletju ali smo se dejansko za 70 let vrnili v preteklost?

  ______

  Neb vedu, kar tko iz glave.

  🙁

 33. bimbo pravi

  Mefuzl, ne. Saj nismo iz Podolševe

 34. Ne priznam te vlade pravi

  @bimbo, čuvaj tvoja jajca. Odtrgali ti jih bomo in dali psu da jih požre. Če bo hotel.

 35. marija pravi

  pomagaj Fišerju in njegovim pomagačem pri teh njihovih rdečih dušah.

 36. Maja KP pravi

  Tožbe? Zanimivo, da ljudje, ki naših sodišč sploh ne priznavajo, na ta ista sodišča tako radi vlagajo tožbe. Če ne priznavaš, potem ne priznavaš.

 37. srečko pravi

  zakaj že se nekateri tukajšnji gostujoči,tako konspirativno zavijajo v “anonimnost” preko vrste proxijev in zagotavljajo,da jih ni mogoče razkriti? Čemu ta strah pred neanonimnostjo? Kaj ti ljudje vedo o metodah in dejanjih mecenov – tudi portala “politikis”?
  Ko nekdo iz tožilstva (krt) izda nek preiskovalni postopek,ki je v teku,je to vsekakor kaznivo dejanje – jasno pa je tudi,da Kaloh tega dokumenta ne bi smel objaviti,saj je to evidentno sostorilstvo, vedel je namreč,da gre za preiskovalni postopek v teku. Kar zadeva preiskave dr.Z.,ki je šel v smeri češ:”preiskujejo že umrlega…” – to seveda ne drži. Objavljeno je bilo,da je preiskava naravnana na ženo in otroke omenjenega obtoženega iz korupcijske verige Patria.

 38. Wirkola pravi

  portal je znan po tem, da brez sodne odredbe posreduje IP in poštni naslov

 39. MEFISTO pravi

  BIVŠI partijec, BIVŠI miličnik, BIVŠI minister, že ve kaj je prav mar ne .

 40. MEFISTO pravi

  srečko nič čudnega, saj vemo kakšna je njihova izobrazbena struktura,in kam sodijo.

 41. MEFISTO pravi

  Zgoraj si je Petrovc dvakrat zapored dal duška in se podpisal z nickom velikega in modrega Mefista.

  Toda, kaj pomaga, ko ga pa ljudje takoj spopznajo po njegovih neponovljivih klobasarijah.

 42. Markus pravi

  Bravo gorenak podpora

 43. kmetica Gomboc pravi

  Markus, tvoja podpora ni vredna pol pizde mrzle vode. Koliko je to količinsko gledano, prepuščam tvoji domišljiji. Deci, dva deci…

 44. tigrca pravi

  To vašo “logiko” že poznamo, dokler lahko počnete vse, kar se vam zljubi, še gre, čim pa vas pri kakšni od mnogih nečednosti zasačijo, takrat postane država tako skrajno totalitarna, da mora za to izvedet cel svet.
  ……………………………………………………………………………..
  Grem se pridružit mojemu tigru, ki se valja po tleh od smeha.

 45. MEFISTO pravi

  Tigrica, smemo izvedeti, če ima ta tvoj tiger pimpeka?

  Lulek in pimpek, kako gre to skupaj?

 46. Krucefiks pravi

  Da ne bomo govorilisamo o dve tigrih s pimpekom in lulčko ter o Janši, priporočam, da skočite še na:

  http://www.reporter.si/slovenija/teroristi%C4%8Dne-akcije-janeza-zemljari%C4%8D/21677

 47. KONVERTIT pravi

  Danes pišem osebno, državljansko, politično, človeško OBSODBO!

  Mag Potrata, ko niste politično obsodili udbe, ste obesili polirično kariero na klin!
  Danes vem kaj sem vam želel povedati!

  Mag, Potrata verjamem vam, da ste nasledniki komunistov, Nasledniki komunistov:
  politični in zakoniti nasledniki, ki še danes zagovarjate tudi zločine in zločince!
  Tako ste tudi moralni nasledniki zločincev!

  Moje pisanje ni ideologija, ker človeške pravice to mikoli niso!
  Ne govorim samo zaradi UDBE, ki bi jo morali že zdavnaj obsoditi in imate goro izgovorov, zakaj tega be strite! Govorim tudi o zločinih med vojno!

  Mag Potraza vi ste najbolj prava oseba, kajti vi ste bila sama, ki je pritiskala NE!

  Mar vam je bilo, ko so na parlamentarni komisiji 3 ure naštevali zločine Franc Rozman Staneta!

  Zdaj vem, da ste komunisti nosili drugačne in lepše uniforme kot partizani
  in vem da so komunisti pobili veliko partizanov! Ni opravičila če ste to delai
  zaradi vaše in samo vaše ideologije!
  Koliko poštenih partizanov je doletela smrt pa tudi če bi bil eden!
  Koliko ste jih pobili zaradi besede in koliko jih je samo zaradi suma
  končalo v 13 bataljonu!
  Mag Potrata saj veste kaj je bil 13. bataljon!
  Ideološko sumljive in brez dokazov ste pospravili v 13 bataljon!
  Poslali ste jih v gotovo smrt v prvih vrstah,premalo oborožene, premalo izkušene
  pred do zob oboroženega, utrjenega in več stevilčnega sovražnika! Ja, res!
  Pobijali ste tudi patizane, ki niso bili krivi ničesar in to zaradi ideologije!

  Mag Potrata zamujate že veliko let, vsaj 23 let, ko bi lahko našli poštenja in sami v svojih vrstah naredili malo LUSTRACIJO! Sami bi morali poiskati zločince in jih izločiti iz svojih vrst pa niste!

  Danes vidim da še vedno branite zločince in niste sposobni nobene obsodbe!

 48. Nata46 pravi

  No , saj to je ” vic ” vse zadeve !!!! Napade se tistega , ki razkrije in piše o svinjarijah , komentatorji npr. ( ateist ..Maja….akutni j…) , pa še naprej lajnajo svoje !
  Govori se o Fišerju . Človeku , ki je v svoji podrejenosti naredil že toliko napak , da se iz tega sploh ne bo nikoli rešil ! Zato bo ” svinjal ” še naprej !
  Pa dragi komentatorji – kaj pa je to – neodvisnost ??

 49. Nata46 pravi

  Konvertit ! BRAVO !!!

 50. Nata46 pravi

  Kmetica Gomboc – pa ste res ” kmetica ” !! Silen komentar !!

 51. Krucefiks pravi

  kmetica Gomboc pravi:
  18. 01. 2014 at 23:27

  Markus, tvoja podpora ni vredna pol pizde mrzle vode. Koliko je to količinsko gledano, prepuščam tvoji domišljiji. Deci, dva deci…
  ——————————————-

  Če bi kmetca Gomboc res imela pizdo, bi ta njen del telesa, raztegnjen kot bi bil, ohlajal precej več vode.

  Toda, kaj pomaga, ko pa ima kmetica le pimpeka, iz katerega curlja voda v tankem curku.

 52. akutni janšizem pravi

  Nata46 pravi:
  19. 01. 2014 at 08:18

  No , saj to je ” vic ” vse zadeve !!!! Napade se tistega , ki razkrije in piše o svinjarijah , komentatorji npr. ( ateist ..Maja….akutni j…) , pa še naprej lajnajo svoje !
  Govori se o Fišerju . Človeku , ki je v svoji podrejenosti naredil že toliko napak , da se iz tega sploh ne bo nikoli rešil ! Zato bo ” svinjal ” še naprej !
  Pa dragi komentatorji – kaj pa je to – neodvisnost ??

  Vidiš, spoštovana forumašica kaj je neodvisnost. Jaz lahko povem, da pričakujem obsodbo sdv. S tem mislim, da obsodijo in zaprejo vse , ki so pobijali nedolžne ljudi. (zemljarič, kučan) .Pričakujem tudi, da se zapre zokija, odpusti alko alko mišiča, odpusti kocijančiča (olimpijski komite, eden največjih komunistov), pošlje janeza na dopust na dob….Vidiš razliko med nami? In vi potem drugačnim očitate da lajamo in branimo? Vem, da je za katoliško konzervativno vzgojenega človeka težko biti nepristranski, kaj čmo, tako so vas vzgojili…. pa lep pozdrav.

 53. b.ajdlek pravi

  Akutni. POTPIŠEM

  Konvertit tebi pa tudi vlka hvala za toti aktoalni prispevek. Dans bojo fsi mladi to čitali na politikosu in reporteri. Dobro da ste jih spomneli na 13. bataljon ker oni zapstojn danes sanjajo o 13.plači

  Ta mladim je potrata zakon hahahaha

 54. KONVERTIT pravi
 55. b.ajdlek pravi

  jajaja, kovertit, mladi komenterajo in čitajo toti Gorenakof blok tak da dol padeš. Še tu na politikosu so ga nehali reklamirat. Fčaseh je mel kar derekt link hahaha. Zaj majo rajši Hofera.
  politikos, reporter, gorenak – nisn sam hahaha

  Saj bi jas tut lahko navedo link do Mikstone, samo pol bi me politekos spet briso

  tolko o demokraceji za ta mlade hahaha

 56. MEFISTO pravi

  B.ajdlek,če boš spoštoval ugledne gospode z desnice in blagega, dobrega, modrega ter velikega Mefista in če boš slavil desno politično opcijo, gospoda Janeza Janšo, slovenskega narodnega junaka in komunističnega mučenca, ter SDS, še lahko po pameti prehitiš svoje ne dosti ali nič boljše interrnetne brate in sestre nočem JJ, akutni janšizem, ateista, dingdonga, tigrico, Igorja, Božička, Majo KP, Mirana, Petrovca incelo bimbota ter druge.

  Sicer boš ostal bajdlke, karšen pač si.

 57. b.ajdlek pravi

  Ti mi rajši povej zakaj na demokratečnem politokiso ne pustijo meni svobode. Drugač se pa v družini čist fajn počutim. Glanckof ni meni problem ampak vam jajčobanom

  Jas ne slavim dobenega spoštujem pa marsikoga. Naprimer Opeko in mlade

 58. komunistični mučenec in narodni heroj pravi

  Dokončno uničimo vsako sled za komunističnim režimom. Za koga? Zame. Naj postane sds prva večerna in jutranja misel. Naj postanem vladar od pirana do Triglava. Prevzgojimo ta poganski otoček sredi konzervativno-katoličanske evrope v enega najbolj krščanskih dežel. Za domovino, zmano vrit, pardon, mislim naprej!!!!

  Pristopna izjava SDS

  Interesne organizacije in forumi
  sprejemam program in statut Slovenske demokratske mladine in pristopam k SDM (velja za mlajše od 30 let)
  pristopam k Ženskemu odboru SDS
  pristopam h Klubu seniorjev in seniork
  pristopam k Forumu za kmetijstvo in podeželje
  pristopam h Gospodarskemu forumu
  pristopam k Delavski zveza
  pristopam h Kulturnemu forumu
  pristopam k Športnemu forumu
  pristopam h Krščanskemu forumu
  pristopam h Ekološkem forumu
  Sprejemam program in statut Slovenske demokratske stranke in pristopam k SDS.

 59. Pa saj je vse res! pravi

  Moj predhodnik mi je dal idejo, ki so jo komunisti uporabili privirantovi DL!

  Zberem poštene Slovence in se dans vsi včlanimo v DL!
  Ko nas bo dovolj, da dobimo večino pa demokratično zahtevamo izstop iz koalicije!
  Iz leve tako nastane desna strank, ki da nogo Virantu!

 60. VSI STRPNI pravi

  najbolj smešno pri teh naših balkanskih udbovskih inštiticijah je to, da same vsakodnevno delujejo z roko v roki z udbodnvnikom in kučanovimi omladinci, če pa se – enkratno – zgodi, da “odtečejo” dokumenti ne na udbodnevnik ali med omladince temveč k mediju drugače mislečih, popizdijo in zganjajo vik in krik……..hahahahahahhaahahahah.

  pa se je vse res, ne bodi naiven, DL je enkraten enomesečni nateg kučanovega klana, da je odvzel 8% glasov naivnih “kocbekovih” drugače mislečih in jih nato priključil balkanskim mafijskim rdečim prascem……kar pa znova ni nič posebno novega……

 61. akutni janšizem pravi

  Kaj si pa pil včeraj? Tudi jaz bi!

 62. VSI STRPNI pravi

  pa saj je vse res, zakaj pa misliš, da ima banda 571 ukaz da ne omenjajo več virantića in posrane rdeće plagiatorke…….o njih ne smejo pisati, kvečjemu lizati…..čudno mar ne?……pomisli, če bi ISTE stvati udejanil ĐĐ ali TURK………pomisli, kako bi te naše podivjane balkanske rdeče svinje KRULILE……..hahahahahhahahahaha…niti , da je plesala in se nakupovala po rimu niso smeli omeniti, pa čeprav so o tem pisali na tujih medijih…..čudno mar ne?…….ampak to je važno, da razume vsak drugače misleči, da razume, da so VSI kao-NOVINARĆKI iz bande 571 ali samooklicani KRULEČI kvazi-umetniki ali kulturniki le navadni MAFIJSKI rdeći pras……….hahahahahahahahahHAHAHAHHAHAHHAHAH..to je to…vse ostalo je nepomebno…..hahhahahha

 63. akutni janšizem pravi

  Se mi je zdelo, da morajo biti tudi čarobne gobe vmes.

 64. VSI STRPNI pravi

  akutni, ajde ti piješ le union in rakijo……..ti niti ne veš kaj je recimo
  kasteel ali laphroaig…..hahahahahhahhahahahh

 65. VSI STRPNI pravi

  akutni, ajde, moti mar ne pisanje drugače mislečega ?

  ampak, res, kaj se goniš ovde? saj imaš ničkoliko balkanskih enoumnih rdeče svinjskih kučanovih medijev………hahahahahahahahahahahahahahahah…

 66. VSI STRPNI pravi

  ampak tebe motijo, mar ne, drugače misleči….zate moramo biti vsi podobni tebi in tvojim balkanskim enoumnim rdečihom, mar ne?…….hahahahahahahahhaahhahahah…uff, ti naši nadbrihtni balkanski opranoglavi rdeči ovni…….hahahahhHAHAHHAhahahahahahahhahahaha..res enkratni……tako predvidljivi……..hahahahahahha

 67. akutni janšizem pravi

  Ob popisu prebivalstva iz leta 2002 v Sloveniji o nepismenosti niso več spraševali, ker ta pojav za Slovenijo ni več statistično značilen, poleg tega pa je osnovnošolsko izobraževanje že več desetletij obvezno, a vendar je mednarodna raziskava pismenosti odraslih iz leta 1998, ki so jo izvedli pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, razkrila, da je 77 odstotkov odraslih v Sloveniji s svojimi pismenimi spretnostmi pod mednarodnim povprečjem.

  mogoče pa niso gobice in šmarnica…..

 68. VSI STRPNI pravi

  ni kaj, nadbrihtni balkanski rdečuh je zadel bistvo……..hahahahahahhahahahhah……joj kako bebav je čisto vsak naš balkanski rdeči bedak , ki bere le udbodnevnik in kučanove ideološko posiljene omladince…..hahahahahhahahahha

  akutni, hvala za vse…..hahahhahahaa…..dokazuješ in dokazuješ to kar pišem….čeprav se sploh tega ne zavedaš….hahahhahaha…….
  živela partija in ćivel titek……hahahahhaha….adios……

 69. akutni janšizem pravi

  saj če imaš disleksijo nič narobe..

 70. miško pravi

  Glavni protagonisti zadnjih okopskih bojev so: miličnik vinko, leljak, omerza, eva irgl, jerofšek……Ampak, dobro so vas. Horuk na prvo žogo se nikoli ne obnese. Počakajte, da pridejo z dokumenti na plan stari mački.

 71. srečko pravi

  miličnik Vinko je vnovič dokazal,da je zgolj ponižna transmisija v službi vodje SDS-a – sicer pa kaj drugega ni pričakovati. Na njegovi spletni strani sem namreč objavil čisto spodoben komentar.Nič žaljivega,zgolj nekoliko drugačen pogled na zadeve o katerih Gorenak piše – pa me je seveda takoj zbrisal.Strahopetno in podlo početje. Evidentne človek ne premore dovolj poguma,da bi se soočil z nekoliko več kot utemeljene kričnosti na svoj račun.

 72. akutni janšizem pravi

  leljak, človek, ki je bil član SDV-ja….je lahko še večji absurd? 😉

 73. Miran pravi

  srečko pravi:
  19. 01. 2014 at 18:03
  miličnik Vinko je vnovič dokazal,da je zgolj ponižna transmisija v službi vodje SDS-a – sicer pa kaj drugega ni pričakovati. Na njegovi spletni strani sem namreč objavil čisto spodoben komentar.Nič žaljivega,zgolj nekoliko drugačen pogled na zadeve o katerih Gorenak piše – pa me je seveda takoj zbrisal.Strahopetno in podlo početje. Evidentne človek ne premore dovolj poguma,da bi se soočil z nekoliko več kot utemeljene kričnosti na svoj račun.

  ____

  Ja, srečkoti vedno gojijo prevelika pričakovanja.

  🙂

 74. MEFISTO pravi

  Miran vedno moraš cenjenega gospoda citirati z besedo BIVŠI.Seveda da ne bo užaljen.

 75. maja pravi

  in, miran, uživaš? uživaš v bednih pripombah, nič kaj drugega ne premoreš?

 76. akutni janšizem pravi

  maja, kako komentiraš bivše sodelavce sdv-ja? Lustracija za vse?

 77. Slovenec 1 pravi

  Za trenutek si zamislimo,da smo v Sloveniji brez titoizma-kučanizma,udbomafije,roparjev bank in splošne blaginje,da smo brez svetovne mafije,brez hinavcev,brez kučanovega bataljona F 571,da smo brez ovaduhov in bivših množičnih morilcev nedolžnega naroda,da imamo sindikate -zaščitnike delavcev,da imamo v državi demokracijo,človeške pravice od najbolj ponižanih in zaničevanih 2.razrednih državljanov,da imamo sodstvo poštenja ne političnih sodišč,da se vozimo po lepih cestah ne po kolovozih in lomimo avtomobilov,da so tehnično nesposobni,da bi skrbeli za bodočnost naroda in dežele,ne pa bodočim generacijam že v naprej zažrli milijarde kreditov i.t.d,i.t.d.Ko si vse to zamislimo,se počutimo,kot v nebesih,a v trenutku se povrne občutek strahu in groze,s pomislekom,kdo nam vlada-BANDA.

 78. Miran pravi

  maja pravi:
  19. 01. 2014 at 20:09
  in, miran, uživaš? uživaš v bednih pripombah, nič kaj drugega ne premoreš?

  ____

  Spoštovana gospa (gospodična ) Maja.

  Če pogrešate žaljivke tipa :

  rdeče svinje,
  pasji jebci,
  rdeča golazen,
  klavci komunistični,
  itd…..

  Ne da se mi več naštevat.

  Jih poiščite med vami ljubimi člani foruma,mene pa enostavno preskočite.

  🙂

 79. Ernest Janošik pravi

  Vinko, pojdi spat.

  Utrujen si od sovraštva do vsega, kar ni po meri SDS.
  Zato potrebuješ izdaten počitek.

 80. MEFISTO pravi

  saj če imaš disleksijo nič narobe..

  tu se gre za princip. Če mački stopiš na rep zacvili. Kaloh navidezno brani SDS, vemo pa kdo v resnici stoji za njim. Je bilo jasno, takoj ko je zamolčal resnico o arhivski resnici leta 2008, že vrabci čivkajo na veji.

 81. demokrat1953 pravi

  Le kdaj bodo naši tožilci pričeli preganjati zločince iz prejšnjega diktatorskega komunističnega režima?

 82. […] portala, ki ga pravkar berete, na Twitterju zapisal: “Jan.14 mi je režim delal nezakonito hišno preiskavo. Danes pa bi se radi z mano poravnali?!? Se vidimo na […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen