Medijski rezimeji tekme med Portugalsko in Slovenijo: Junak Costa, objokani Ronaldo in tragični junak Šeško

0

Ponedeljkova nogometna tekma osmine finala v Frankfurtu med Slovenijo in Portugalsko na evropskem prvenstvu v Nemčiji je imela svoje junake in osmoljence. Mediji slavijo mojstrovino portugalskega vratarja Dioga Coste, ki je ubranil kar tri enajstmetrovke, tragični junak je Benjamin Šeško, vsi omenjajo obupanega in objokanega Cristiana Ronalda.

Junak Costa

“To je bila najboljša tekma v mojem življenju,” je po dramatičnem dvoboju v Frankfurtu dejal Costa in poudaril, da je pri izvajanju enajstmetrovk preprosto sledil svojemu občutku.

Štiriindvajsetletni Costa je v Frankfurtu spisal zgodovino in postal prvi vratar, ki je na evropskem prvenstvu ubranil kar tri enajstmetrovke. Najprej je zaustavil strel Josipa Iličića, nato Jureta Balkovca, nazadnje pa še Benjamina Verbiča.

Costo v domovini slavijo kot junaka. “Sanjska noč Dioga Coste,” je zapisal športni časnik A Bola, dnevni časnik Publico pa je na naslovnici zapisal: “Rokavice Dioga Coste rešile Portugalsko.”

Portugalski in drugi mednarodni mediji z izbranimi besedami omenjajo tudi njegovo potezo v zadnjem delu podaljška, ko je z bravurozno obrambo v igri ena na ena ubranil strel Benjamina Šeška in rešil soigralce pred “potopom” v Nemčiji.

Objokani Ronaldo

Med tekmo je bil na robu obupa njegov sloviti soigralec v konci napada Cristiano Ronaldo. Na svojem zadnjem evropskem prvenstvu, kar je potrdil po koncu ponedeljkove tekme proti Sloveniji, se je Portugalec po zastreljani enajstmetrovki v 105. minuti povsem zlomil in planil v jok, le sočutnost soigralcev ga je rešila pred zlomom.

“To je zanesljivo moje zadnje evropsko prvenstvo. Proti Sloveniji sem bil najslabši, ko me je ekipa najbolj potrebovala,” je po zapravljeni veliki priložnosti oziroma izjemni obrambi slovenskega vratarja Jana Oblaka z bele pike dejal najboljši strelec na evropskih prvenstvih, ki na letošnjem turnirju v Nemčiji še ni dosegel gola.

“Vedno bom dal vse od sebe v dresu portugalske reprezentance in to počnem že 20 let. Med tekmo sem zapravil strel z bele pike, med izvajanjem enajstmetrovk pa sem želel prvi zadeti,” je za portugalsko televizijo RTP dejal Ronaldo.

“Pred nami je nova zahtevna četrtfinalna tekma proti Franciji, ki sodi med glavne favorite, a mi smo pripravljeni na novo vojno,” je dodal 39-letni Ronaldo, s 14 goli najboljši strelec evropskih prvenstev.

Tragični junak Šeško

Slovenska izbrana vrsta je navdušila na letošnjem turnirju. Na štirih tekmah ni izgubila, na vseh je remizirala, in sicer proti Danski, Srbiji, Angliji in Portugalski.

Med najbolj izpostavljenimi posamezniki je bil 21-letni napadalec Benjamin Šeško, ki se je v zadnjih letih razvil v vrhunskega napadalca, na ponedeljkovem dvoboju pa imel “zaključno žogo” v svojih nogah. Po ukradeni žogi in njegovem strelu v 115. minuti je Costa po refleksni obrambi postal veliki junak tekme, Šeško pa “tragični”.

“Poraz boli. Bili smo zelo blizu končnemu uspehu. Spodleti ti le, če po padcu ostaneš na tleh, a to pri nas ni mogoče, ker nas podpirate. Po tej boleči izkušnji se bomo vrnili še močnejši,” je na Instagramu svojim sledilcem zapisal napadalec iz Radeč, ki se bo skupaj s soigralci danes vrnil v domovino.

Slovenski nogometaši bodo ob 18. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani pozdravil svoje privržence, ki so se v minulih dneh množično udeležili vseh štirih tekem v Stuttgartu, Münchnu, Kölnu in Frankfurtu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen