Po Pekošakovi za svobodnjaškega poslanca noče eks šef Luke Koper Zadel, zato bo dobil priložnost – Zlobko

0

Namesto Monike Pekošak, ki ji je funkcija poslanke Svobode prenehala aprila, bo funkcijo poslanca opravljal Branko Zlobko, so sporočili iz Državne volilne komisije. Pekošak je odstopila iz osebnih razlogov, Zlobko pa je državni volilni komisiji potrdil, da sprejema mandat poslanca za preostanek mandatne dobe DZ namesto Pekošak.

Državna volilna komisija je 26. aprila prejela obvestilo državnega zbora, da je Moniki Pekošak prenehal poslanski mandat, ker je podala odstopno izjavo. V skladu z zakonom o volitvah v državni zbor v takem primeru postane poslanec za preostanek mandatne dobe tisti kandidat z iste liste kandidatov, ki bi bil izvoljen, če ne bi bil izvoljen poslanec, ki mu je prenehal mandat, so danes sporočili iz Državne volilne komisije (DVK).

Glede na rezultate državnozborskih volitev, objavljene na spletni strani Državne volilne komisije, bi bil naslednji v vrsti za poslanski mandat nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel, ki pa se je odpovedal pravici opravljanja funkcije poslanca, so navedli v DVK.

“Naslednji kandidat, ki bi bil izvoljen v volilni enoti 4000 Ljubljana Bežigrad, je Branko Zlobko, ki je v volilnem okraju 4001 Kočevje prejel 3196 oziroma 35,74 odstotka glasov,” so še navedli.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen