Zgodba izjemne pevke AMY WINEHOUSE v biografski drami Back to Black tudi v slovenskih kinematografih

0

Sinoči so London preplavile melodije ene vidnejših pevk tega stoletja, angleške pevke Amy Winehouse, saj so v kinematografu ODEON Luxe Leicester Square premierno predvajali biografsko glasbeno dramo Back to Black. Zgodbo o izjemno nadarjeni pevki, o njenem življenju in ustvarjanju enega najboljših albumov je režirala Sam Taylor-Johnson, ki se je skupaj z glavnimi igralci drame Mariso Abela, Jackom O’Connellom in Eddiejem Marsanom sprehodila po rdeči preprogi. Premiere se je udeležila tudi pevkina družina, med njimi oče in mati pokojne pevke Janis in Mitch Winehouse.

Predpremierno si bomo film lahko ogledali pri nas jutri, 10. aprila v Kinu Bežigrad, dan kasneje pa bomo zgodbo o slavni pevki lahko ujeli v vseh Cineplexx centrih na Ladies Night, na Queen’s Night v Mariboxu ter v drugih kinematografih.

O ZGODBI:
Izjemna zgodba o vzponu Amy Winehouse do slave in nastajanju njenega prelomnega albuma Back to Black. Zgodba je predstavljena iz Amyjine perspektive in navdihnjena z njenimi globokimi osebnimi besedili. Film spremlja izjemno žensko in burno razmerje v središču enega najbolj legendarnih albumov vseh časov.

AMYJINA ZGODBA SKOZI NJENE OČI, BESEDILA IN GLASBO
Režiserka filma Sam Taylor-Johnson je ob idejah in nastanku biografske glasbene drame povedala naslednje: »Želela sem posneti film iz Amyjine perspektive, skozi njene oči.Le v njenih besedilih in glasbi se je nahajala njena resnica. Odločila sem se, da njeno zgodbo povem skozi njene lastne besede, s pesmimi, ki jih je napisala in v katerih je izlila svojo dušo.Opevala je svoje ljubezen, bolečino in razočaranje, vse prežeto z globokimi čustvi in pogosto divje ostrim humorjem. Album Back To Black, s katerim je pevka prejela pet grammyjev in so ga prodali v več kot 16 milijonov izvodih, je okvir za moj film.Amyin srčni utrip, glasnejši z vsako zadano bolečino, vsaka pesem je predani izliv njene ljubezenske zgodbe med njo in Blakeom.To je ljubezenska zgodba, kot tudi ljubezensko pismo njej in je povedana z njenim glasom, njenimi besedami in njeno perspektivo.Vidi le dobro, saj je ljubezen slepa.«

IGRALSKA ZASEDBA: Marisa Abela, Jack O’Connell, Lesley Manville, Eddie Marsan

REŽIJA: Sam Taylor-Johnson

SCENARIJ: Matt Greenhalgh

PRODUCENTI: Debra Hayward, Alison Owen

IZVRŠNI PRODUCENTI: Nicky Kentish Barnes, Ron Halpern, Joe Naftalin, Tracey Seaward

ŽANR: biografska glasbena drama

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen