(Silvio se bo poslej smejal iz kuvert) V Italiji bodo izdali poštno znamko v spomin na Berlusconija

0

Italijanska vlada je v torek odobrila izdajo poštne znamke v spomin na pokojnega trikratnega premierja in medijskega mogotca Silvia Berlusconija. Umrl je junija lani v starosti 86 let, potem ko je kot ena najbolj vplivnih, a tudi kontroverznih osebnosti desetletja zaznamoval italijansko politiko, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Iz desnosredinske vladne stranke Naprej Italija, ki jo je Berlusconi ustanovil leta 1994 in vodil do svoje smrti, so danes sporočili, da bodo poštno znamko izdali ob prvi obletnici njegove smrti 12. junija letos.

Kaj bo upodobljeno na znamki, še ni znano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Berlusconi, ki je umrl po večletnem boju s kronično levkemijo, je bil zadnja leta življenja večkrat v bolnišnici, a je ostal politično aktiven kot vodja svoje stranke, senator v italijanskem parlamentu in evropski poslanec.

Bil je eden najbogatejših Italijanov, ki je bil dve desetletji v vrhu italijanske politike kljub spolnim škandalom in sodnim postopkom, ki so omadeževali njegovo podobo. Kot najbolj trdoživ italijanski politik, znan tudi pod vzdevkom vitez, je v politiki vztrajal kljub starosti, težavam z zdravjem ter številnim aferam in okoli 30 sodnim procesom.

Premierski položaj je zasedel trikrat med letoma 1994 in 2011, na čelu vlade pa je bil skupno devet let. Je tudi edini italijanski premier po drugi svetovni vojni, ki mu je uspelo na položaju ostati celoten petletni mandat.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen