Sedež združenih bank Nove KBM in SKB v lasti OTP bo v Ljubljani

0

Madžarska banka OTP, ki je lastnica banke SKB in od lanskega februarja Nove KBM, namerava banki združiti v letošnji drugi polovici leta. Ime bodoče združene banke bo OTP banka. Njen sedež bo sprva na lokaciji sedanje centralne poslovne stavbe Nove KBM na Slovenski cesti v Ljubljani, nato pa po načrtih v centru Emonika.

Kot so navedli v Novi KBM, selitve zaposlenih Nove KBM in SKB niso predvidene. Tudi po združitvi bodo ti večinoma delali na sedanjih lokacijah oz. v poslovnih zgradbah, med katerimi so osrednje v Ljubljani, Novi Gorici in Mariboru. Združena banka bo nove zaposlene še naprej zaposlovala po vsej državi, odvisno od potreb. O predvideni potezi so bili obveščeni predstavniki sindikatov v obeh bankah in predstavniki lokalnih skupnosti.

“Članici skupine OTP si ob podpori lastnika prizadevata, da bo načrtovana združitev potekala nemoteno,” so zapisali in dodali, da je strankam obeh omogočeno brezplačno dvigovanje gotovine z debetno kartico na okoli 450 bankomatih skupne mreže Nove KBM in SKB banke, od januarja pa tudi na 4700 bankomatih skupine OTP v 10 državah v Srednji in Vzhodni Evropi. Po združitvi bodo deležne prednosti, ki jih ponuja največja fizična mreža bančnih točk v Sloveniji, vključno s poslovanjem na rednih poštah in prek digitalnih rešitev.

Cilj združitve je po njihovih navedbah zgraditi najboljšo in vodilno banko v Sloveniji. “Ob izkoriščanju prednosti, ki jih prinašata položaj vodilne banke v Sloveniji in lokacija prihodnjega sedeža v središču države, si bo bodoča OTP banka prizadevala krepiti tržni delež po vsej Sloveniji,” so zapisali in spomnili na naložbo OTP v nepremičninski projekt Emonika. “Ko bo ta končan, bo sprejeta odločitev o sedežu prihodnje združene banke na lokaciji nove poslovne zgradbe, ki bo del tega poslovnega in stanovanjskega projekta,” so dodali.

Predsednik uprave Nove KBM John Denhof je ocenil, da bo načrtovana združitev prinesla veliko prednosti za vse deležnike, še posebno za stranke in zaposlene. “Bodoča večja in močnejša banka si bo ob strokovni podpori strateškega lastnika prizadevala ustvarjati še več dodane vrednosti za naše komitente ter zagotavljati široke možnosti za strokovni razvoj zaposlenih,” je dejal Denhof, ki je nedavno napovedal, da se bo konec leta, ko se mu izteče mandat, umaknil s tega položaja. Da bodo z načrtovano največjo združitvijo v zgodovini OTP največ pridobile stranke, je prepričan tudi predsednik nadzornega sveta Nove KBM in prihodnje OTP banke Imre Bertalan.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen