Neflix v Italiji predvaja dokumentarno serijo Mladi Berlusconi

0

Netflix v Italiji predvaja mini dokumentarno serijo Il giovane Berlusconi (Mladi Berlusconi) o nekdanjem italijanskem medijskem mogotcu in premierju Silviu Berlusconiju. Producent tridelne serija v režiji Simonea Manettija je filmska produkcijska hiša B&B Film.

Po napovedih jo bodo po Italiji kasneje predvajali tudi v drugih državah, začenši s Francijo, Nemčijo in Avstrijo.

Na podlagi arhivskega gradiva, od katerega ga nekaj še ni bilo nikoli objavljeno, tri epizode serije po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pripovedujejo zgodbo o Berlusconijevem uspehu, njegovih podjetniških začetkih sredi 70. let minulega stoletja z ustanovitvijo gradbenega podjetja Milano 2 in zasebne televizijske skupine, ki je postala konkurenca državni radiotelevizije RAI, do parlamentarnih volitev v Italiji leta 1994, po zaslugi katerih je Berlusconi prvič postal predsednik italijanske vlade. Pred tem je istega leta ustanovil politično stranko Naprej Italija.

V dokumentarni seriji spregovorijo najožji Berlusconijevi sodelavci – znane osebnosti, pa tudi tehniki, avtorji, oglaševalski strokovnjaki, ključne osebe, ki so prispevale k uspehu njega osebno in njegove televizije. Spregovorijo tudi Berlusconijevi nasprotniki.

Berlusconi je bil v vrhu italijanske politike skoraj tri desetletja. Trikrat je zasedel položaj premierja, kljub spolnim škandalom in sodnim postopkom, ki so omadeževali njegovo podobo. Najbolj trdoživ italijanski politik, znan tudi pod vzdevkom vitez, je umrl junija lani. Star je bil 86 let. Pred smrtjo je dve leti bolehal za kronično levkemijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen