Državno odvetništvo dokončno pokopalo tezo Švarc Pipanove o “ugodnem” nakupu: Stavba na Litijski ocenjena na šest milijonov evrov, preplačana je bila za 1,7 milijona evrov

1

Iz nove cenitve stavbe na Litijski, ki jo je naročilo državno odvetništvo, izhaja, da je njena tržna ocenjena vrednost na dan sklenitve kupoprodajne pogodbe 28. decembra lani, znašala 6 milijonov evrov, so sporočili z ministrstva za pravosodje. Ob sklenitvi pogodbe je država za Litijsko sicer odštela 7,7 milijona evrov.

Na ministrstvu za pravosodje so danes prejeli cenilno poročilo za poslovno stavbo na Litijski, ki ga je naročilo državno odvetništvo.

Glavne ugotovitve cenitve in nadaljnje ukrepe bo ministrstvo predstavilo na novinarski konferenci v ponedeljek. Predstavili jih bosta ministrica za pravosodje Andreja Katič in namestnica generalne državne odvetnice Mateja Senih.

Povod za novo cenitev so bili očitki o netransparentnem in negospodarnem nakupu, zaradi česar je sredi februarja odstopila zdaj že nekdanja ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan.

Nakup stavbe na Litijski sicer preverja tudi Nacionalni preiskovalni urad (NPU). Zlorabe položaja pri poslu je osumljenih 13 ljudi, protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo kaznivega dejanja, pa po navedbah NPU znaša najmanj 3,4 milijona evrov. V zvezi s tem so se na ministrstvo zgrnili tudi očitki, da ob nakupu ni naročilo svoje preverbe cene, ampak je sprejelo cenitev, ki jo je naročil in plačal prodajalec, primorski podjetnik Sebastjan Vežnaver.

Število komentarjev: 1
  1. mirror pravi

    Dominika je sposobna največ za sodnico za prekrške. Če kupuješ nepremičnino si jo tudi ogledaš. Ona si je ni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen