Poslanka Eva Irgl, dosedanja predsednica Komisije za peticije in parlamentarni glas zapostavljenih skupin: “Delali smo v dobro ljudi!” Zahvaljujejo se ji mnogi.

7

Poslanka Eva Irgl je na svojem Facebook profilu objavila tekst, ki ga na tem mestu objavljamo v celoti.

“ZAHVALA … na željo poslanske skupine SDS od včeraj nisem več predsednica Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti.

PRVIČ. Želim se zahvaliti vsem in prav vsakemu posebej za sodelovanje in opravljeno delo v letih, ko smo s komisijo orali ledino. Skupaj smo ustvarjali mnoge lepe zgodbe, premikali stvari na bolje in marsikomu pomagali narisati veselje na obraz.

Delali smo v dobro ljudi.

S predlagatelji in vabljenimi gosti smo skozi leta gradili vzdušje visoke kulture dialoga ter medsebojno spoštovanje, saj nas je kljub različnim pogledom na vsebino povezalo to, da nam je mar.

S svojim vodenjem sem ves ta čas gradila odnose, ki slišijo na eno besedo – sodelovanje.

Verjamem, da bo to vodilo prej ali slej dobilo ključno vrednost v politiki.

Ker mora. Zaradi Slovenije.

Kajti, želim si prijetne in ustvarjalne družbe, ki sprejema raznolikost, obenem pa ima jasno definirane cilje in vizijo za prihodnost.

Na Komisiji smo se v zadnjih dveh letih posvečali osebni asistenci ter njenemu izvajanju v praksi, kršitvam zakonskih pravic državljanom brez osebnega zdravnika, dostopnosti do javnih objektov za gibalno in senzorno ovirane posameznike, pastem interneta in nekemičnim odvisnostim, evtanaziji z vidika svetosti življenja, kršenju ustavne pravice do pitne vode, izzivom upokojencev, uporabi in razvoju znakovnega jezika, nasilju v družbi, poteku obnove po poplavah, energetski revščini, domnevno ukradenim otrokom in trgovanju z njimi in številnim drugim različnim kršitvam človekovih pravic, na katere nas preko peticij opozarjajo državljanke in državljani Slovenije.

Popravili smo krivice slepim in slabovidnim, zaradi nenehnega opozarjanja na Komisiji in Odboru za delo, smo končno zvišali najnižje invalidske pokojnine, popravljena je bila dolgoletne krivica invalidom s statusom študenta, kar nekaj stvari smo premaknili na področju otrok, ki potrebujejo posebno nego in varstvo, delno tudi že ureditev osebne asistence in družinskih pomočnikov.

DRUGIČ – v času mojega vodenja komisije smo stkali močne, tudi prijateljske vezi in gradili zgodbe, ki so prinesle rešitve ali vsaj upanje. V duhu povezanosti nameravam delovati tudi v prihodnje.

In TRETJIČ – vesela sem, da mi je poklicna pot omogočila, da bom ob parlamentarnem delu lahko to počela tudi v sklopu Platforme Sodelovanja.

In vabim vse, da se mi pri tem pridružite.

Naj pojem sodelovanja postane osrednje vodilo tistih, ki želimo uspešno Slovenijo!

Komisiji pa tudi v prihodnje želim dobro delo, predvsem pa, da ohrani duh sodelovanja, srčnost in toplino, spoštljivo komunikacijo in si prizadeva za dobro vseh.

Odprtost, širina in pravičnost naj bodo njeno merilo tudi vnaprej.”

Mnogi so Evi Irgl čestitali za opravljeno delo na Komisiji za peticije, med njimi je bil tudi znan spletni komentator Davorin Kopše:

“Hvala Eva, v vsem tem času si naredila veliko dobrega za različne pogosto odrinjene skupine, s čimer se je marsikaj obrnilo na bolje.

Zelo cenim tvoje dosedanje delo in ti želim čim več novih podvigov za dobro skupnosti in v tvoje osebno zadovoljstvo.”

Št. komentarjev: 7
 1. ervin pravi

  Bravo Eva! Si ena redkih normalnih, spoštljivih in vsebinskih poslank. Kot predsednica Komisije za peticije si naredila ogromno za bolj pravično in čutečo Slovenijo. Želim ti, da še dalje tako dobro opravljaš svoje poslansko delo.

 2. anja pravi

  Platforma Slovenije bo krojila usodo Slovenije. Brez sodelovanja in povezovanja v tej politični močvari na dveh bregovih Janša in anti-Janša več ne bo šlo dalje.

 3. gorvel pravi

  Eva, le kam si odpeketala ? ‘Platforma’ se bo hitro izgubila v svoji zaslepljeni ‘edinstveni’ sredini. Določeni politkomisarji iz vseh vetrov bodo poskrbeli, da bo delovala podobno kot ‘Golobnjak’ ali pa bodo pripomogli njenemu sesutju.

 4. Gasilec pravi

  Eva, edina spoštovanja vredna poslanka, je padla v nemilost pri plešastemu zdraharju

 5. majda pravi

  Eva Irgl ima vse moje simpatije. Odlična in koristna poslanka, ki je vse težave zapostavljenih skupin obelodanila na javni sceni. Svoje poslansko delo bo pač nadaljevala drugje in verjamem, da zelo uspešno.

 6. miha pravi

  Bravo Eva! Samo pogumno in ponosno naprej.

 7. Bojan pravi

  Eva in Anže! Sta novo upanje na zatohli politični sceni! Upam da se vama pridruži čim več srčnih in ustvarjalnih posameznikov. Slovenija si zasluži več!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen