Med prevozom z intervencijskim vozilom policije umrl 48-letnik, pred tem je bil v postopku zaradi nasilja v družini

0

Policisti so v četrtek zvečer na Koroškem posredovali zaradi nasilja v družini. Po posredovanju so 48-letnega moškega z intervencijskim vozilom policije odpeljali na pregled v zdravstveni dom, med prevozom pa je izgubil zavest in kljub oživljanju umrl. Generalni direktor policije bo imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.

Kot so danes okoliščine dogajanja v sporočilu za javnost opisali na Policijski upravi (PU) Celje, so policisti, ki so v četrtek zvečer na Koroškem posredovali zaradi nasilja v družini, zaradi slabega psihičnega stanja osumljenega zaprosili za prisotnost zdravnico in reševalce, ki so prišli na kraj dogodka.

Ob posredovanju je osumljeni napadel policiste, in sicer jih je poškropil s solzivcem, nakar je skozi odprto strešno okno skočil na streho stanovanjske hiše. Po dlje časa trajajočem prigovarjanju se je vrnil v hišo, kjer so ga policisti prijeli in ga vklenili s sredstvi za vezanje in vklepanje, hkrati pa so mu zdravnica in reševalci zaradi slabega psihičnega stanja nudili pomoč, so zapisali na PU Celje.

Osumljenega so nato z intervencijskim vozilom policije odpeljali na strokovni pregled v zdravstveni dom, med prevozom pa je osumljeni naenkrat izgubil zavest. “Kljub takojšnjemu oživljanju tako policistov kot zdravstvenega osebja je 48-letni osumljenec umrl,” so navedli.

Ogled kraja dogodka – policija v sporočilu za javnost imena kraja na Koroškem ni navedla – so v prisotnosti državne tožilke in preiskovalne sodnice opravili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Celje. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, s katero bo ugotovljen vzrok smrti.

Kot so še dodali na PU Celje, bo generalni direktor policije Senad Jušić imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen