Ruparjevi upokojenski protestniki s krpo prekrili pastirčka s piščalko in v stavbo RTV Slovenija metali jajca, policija sedaj preiskuje več sumov kaznivih dejanj

9

Ob petkovih protestnih shodih upokojencev v Ljubljani so policisti obravnavali več sumov kaznivih dejanj. Po shodu pred stavbo RTV Slovenija so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, na uradnem shodu na Trgu Republike pa sum kaznivega dejana poškodovanja, odstranitve ali uničenje stvari, ki so posebnega kulturnega pomena.

Kot so za STA danes pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so policisti v petek varovali dva javna shoda, ki sta potekala na območju Ljubljane. Poleg uradno prijavljenega shoda, poimenovanega 10. vseslovenski protestni shod upokojencev, so varovali tudi javni shod pred stavbo RTV, ki pa ni bil prijavljen.

Po pojasnilih policije so po varovanju neprijavljenega javnega shoda obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, katerega osumljenec še ni znan in policisti o tem še zbirajo obvestila.

Po varovanju prijavljenega javnega shoda pa so obravnavali sum kaznivega dejana poškodovanja, odstranitve ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote. Tudi v tem primeru osumljenec še ni znan in policisti tudi o tem še zbirajo obvestila.

“Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o obeh dogodkih in bodo v primeru zaznanih drugih kaznivih ravnanj ustrezno ukrepali,” so izpostavili na ljubljanski policijski upravi.

Pojasnili so še, da policija za zagotavljanje javne varnosti ob vseh dogodkih, ki lahko vplivajo na varnost državljanov izvaja ukrepe iz svojih pristojnosti, zbira obvestila, vrednoti informacije in ustrezno načrtuje delo, ter ga glede na trenutno varnostno oceno sproti prilagaja, vse s ciljem, da je varnost vseh zagotovljena v največji možni meri. “Navedeno velja tako za trenutne kot morebitne prihajajoče dogodke,” so izpostavili.

Na Trgu republike v Ljubljani so se v petek popoldne na shodu desetič zbrali podporniki Inštituta 1. oktober in stranke Glas upokojencev in znova zahtevali dvig pokojnin. Pred uradnim protestnim shodom so se protestniki zbrali pred stavbo Televizije Slovenija in vanjo metali jajca. S krpo so prekrili tudi kipec pastirčka s piščalko.

Št. komentarjev: 9
 1. Gaja pravi

  Tale primitivni Rupar ne bo s svojo stranko ostarelih primitivcev nikoli prišel v parlament.

 2. gotttag pravi

  Gaja-očitno ste podpornica kriminalno, mafijsko komunistične tolpe na čelu z norim diktatorjem z ukradeno identiteto, kjer je njegova paravojska-podkupljena NVO ulična zapohana nasilna drhal 2 leti ogrožala življenja in zdravje državljanov, ovirala meščane LJ, širila sovraštvo, grozila s smrtjo, packala po zidovih in pustošila po LJ, pretepala novinarje,… pri nasilju so sodelovali ponosni nasledniki zločinske KP-stranka SD in skrajna komunajzarska stranka LEVICA.
  SMRT KUČANIZMU, GOLOBIZMU, KRIMINALU, MAFIJO, KOMUNIZMU=NACIZMU.

  1. Re gornjim pravi

   Pozabil si še na JANŠIZEM, ki ti bedak, očitno podpiraš.

  2. Verne pravi

   Gottag pravilno povedano!100% Stranka 1.oktober v parlament!

 3. raft pravi

  Po pojasnilih policije so po varovanju neprijavljenega javnega shoda obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, katerega osumljenec še ni znan in policisti o tem še zbirajo obvestila.
  ——————
  Dragi miličniki, RTV hiša ni tuja last.

 4. gorvel pravi

  Miličniki pač ne morejo iz svoje kože. Nasilne shode ponosnih naslednikov ”udbe” so ščitili, zdaj so pa usmerili vse moči in razpoložljiva ssredstva v iskanje in kaznovanje metalca krpe in par jajc. In zdaj celo ne čutijo niti najmanjše zadrege !?

 5. marcel pravi

  Rupar = SDS. To je vse kar morate vedeti.

  1. Re gornjim pravi

   Vedeti morate tudi, da so vsi gornji ” komentatorji” plačani in najeti sds zdraharji!

 6. Veron pravi

  Gottag pravilno povedano!100% Stranka 1.oktober v parlament!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen