Putin v govoru o stanju v državi: Rusija napreduje po vsej fronti v Ukrajini

0

Ruska vojska je povečala svoje bojne zmogljivosti in samozavestno napreduje po vsej fronti v Ukrajini, je danes poudaril ruski predsednik Vladimir Putin. V govoru o stanju v državi je tudi dejal, da večina Rusov podpira operacije v Ukrajini. Zahod pa je posvaril, da ima Rusija orožje, ki lahko doseže tudi te države, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Bojne zmogljivosti oboroženih sil so se večkratno povečale. Samozavestno napredujejo na številnih področjih,” je glede vojne v Ukrajini poudaril Putin. Ob začetku govora pred obema domovoma ruskega parlamenta je tudi pozval k minuti molka za padle v Ukrajini.

Povedal je, da ruske vojaške operacije v Ukrajini podpira absolutna večina ruskega prebivalstva ter se državljanom in podjetjem zahvalil za podporo.

Zahod pa je posvaril, da ima Rusija orožje, ki lahko doseže tudi zahodne države. Po njegovih besedah so grožnje Zahoda tiste, ki povzročajo nevarnost jedrske vojne.

Spomnil je tudi na 10. obletnico priključitve Krima. “Samo enotni lahko naredimo vse, kar smo si zamislili,” je dejal Putin in dodal, da je Rusija dokazala, da je pripravljena odgovoriti na vsak izziv. Poudaril je, da Rusija ne bo nikomur dovolila, da bi se vmešaval v njene notranje zadeve.

To je Putinov 19. govor o stanju države. Nazadnje je imel tovrstni govor februarja lani, ko je razglasil prekinitev pogodbe o jedrski razorožitvi Novi Start.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen