Na NPU zaradi preplačane stavbe vodijo predkazenski postopek tudi zoper ministrico Dominiko Švarc Pipan, vir iz MP pa: Pogodbo je držala v rokah, jo prebrala in podpisala!

1

Kot je znano kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada vodijo predkazenski postopek v zadevi preplačana stavba na Litijski 51, sedaj je znano, da tudi zoper še aktualno pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan. Medtem nam je naš vir iz Ministrstva za pravosodje jasno povedal: “Ministrica Dominika Švarc Pipan je prodajno pogodbo za razpadajočo stavbo na Litijski 51 držala v rokah, jo je prebrala in na koncu tudi podpisala!” Ministrica je torej točno vedela za katero stavbo gre in da podpisuje pogodbo po klavzuli “videno-kupljeno”.

Medtem se je zelo zaiskrilo tudi v koaliciji. V SD od premierja Roberta Goloba pričakujejo, da bo sledil odločitvi stranke, ki ne zaupa več pravosodni ministrici Dominiki Švarc Pipan, je predsednica SD in zunanja ministrica Tanja Fajon danes dejala za večerni oddaji na TVS in POP TV. “Sicer smo lahko v resni zagati in se bomo morali v koaliciji pogovoriti, kako naprej,” je opozorila.

Fajon je Golobu, kot je dejala, “toplo svetovala”, naj spoštuje stališče SD. Tako ne razume, zakaj še ni sprejel odločitve o razrešitvi ministrice, kar kaže lahko na njegovo nezaupanje v SD. Na novinarsko vprašanje, ali bi to lahko pomenilo odhod SD iz koalicije, ni odgovorila. Izrazila je sicer prepričanje, da se bosta z Golobom v četrtek, ko skupaj potujeta v Bruselj, uspela o vsem sporazumeti. Časovnih rokov mu sicer ne postavlja.

Fajon tudi ni potrdila navedb nekaterih medijev, da je predsedstvo SD sprejelo odločitev o izključitvi Švarc Pipan iz SD. Je pa večkrat dejala, da ministrica nima več zaupanja stranke in da mora sprejeti objektivno odgovornost za sporni večmilijonski nakup stavbe v Ljubljani.

Na vprašanje, ali njeno zaupanje uživa generalni sekretar SD Klemen Žibert, ki ga je Švarc Pipan obtožila vpletanja v sporni posel, je Fajon odgovorila, da nihče nima njene “bianco zaupnice”, vendar ni na njej, da išče krivdo. “Za to so organi in če bodo ti za kogarkoli od nas ugotovili, da je vpleten, bo prvi, ki bo odšel,” je zatrdila.

Premier Golob je danes dejal, da se je po prejetju uradnega predloga SD za razrešitev ministrice srečal z vsemi akterji. Ker so obtožbe zares hude, se je dolžan z njimi podrobneje seznaniti, zato bo srečanja nadaljeval, dokler bo treba, je dejal.

Število komentarjev: 1
  1. gad pravi

    Dela se norca iz cele Slovenije. Pa kaj res misli, da smo Slovenci tako neumni? Še Kardeljev vnuk Šoltes se je odrekel te lažnivke in manipulatorke.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen