Jani Prednik glede sprenevedave ministrice Švarc Pipan: Po letu in pol je kot Esmeralda končno spregledala. Je ena od glavnih osumljenk kriminalistične preiskave!

4

Še vedno ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je na seji parlamentarne komisije za nadzor javnih financ (KNJF) danes pojasnjevala podrobnosti škandaloznega nakupa (za par milijonov evrov preplačane) sodne stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani, za katero je ministrstvo za pravosodje odštelo 7,7 milijona evrov.

Še najbolj je bil pester dialog med vodjo poslancev SD Janijem Prednikom in Švarc Pipanovo. Prednik je uvodoma dejal, da se kot član SD, katere članica je tudi Švarc Pipan, zaradi afere sodna stavba počuti neprijetno. Ob tem je dodal, da se ministrica v tej zgodbi prikazuje kot pozitiven lik, čeprav je podpisala pogodbo, na katero pada sum korupcije.

Zdi se mi, da je ministrica za pravosodje kot Esmeralda, ki je po letu in pol na ministrstvu končno spregledala. Ne vem, ali je prej sploh ni bilo na ministrstvu. Vsi imamo ničelno toleranco do korupcije, verjamem, da tudi ministrica. Dejstvo pa je, da se s prstom kaže vse povprek, kdo je kriv,” je dejal Prednik.

Poudaril je, da sam ne pozna nobene države na svetu, v kateri bi minister, ki je podpisnik pogodbe, na katero pada sum korupcije, sam preiskoval posel. “Upam, da se zavedate, da ste ena od glavnih osumljenk glede kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev v tem primeru,” je bil oster Jani Prednik. Zdi se mu čudno, da minister sam preiskuje podrobnosti tega posla, saj so v stranki zavzeli stališče, da ga morajo pregledati neodvisni organi.

Ministrico Dominiko Švarc Pipan je obtožil hude malomarnosti, saj je po njegovem mnenju očitno, da sama ni prebrala pogodbe in dokumentacije. Prednik je dodal, da razume, da želi Švarc Pipan ugotoviti in prekiniti sporne prakse pri podobnih poslih v prihodnje, vendar obžaluje, da to skrbnost pravosodna ministrica kaže šele danes, pred tem pa je ni bilo mogoče zaznati. O njenih navedbah o izvajanju pritiskov in šikaniranja pa je vodja poslancev SD dejal, da bi jih, če je do njih prišlo, morala prijaviti pristojnim organom.

Prednik je Švarc Pipan pozval, naj konkretno predstavi dejstva, kako naj bi glavni tajnik SD Klemen Žibert vplival nanjo pri podpisu sporne pogodbe.

Švarc Pipanova je potem začela takoj groziti s tožbo in se čudila Prednikovim besedam, da je ena od glavnih osumljenk v kriminalistični preiskavi.

Št. komentarjev: 4
 1. grablje pravi

  Jani jo je fenomalno prizemljil. Prevzetnica je lahko samo še besnela in grozila s tožbami.

 2. mario pravi

  Pipanova bi lahko odšla dostojanstveno in z dvignjeno glavo, če je res kaj govori, da so ji vse skupaj podtaknili. Tole njeno renčanje na vsakogar pa res ni za gledati. Škoda. Kot političarka je oplela.

 3. mirror pravi

  Ministrica bi morala pregledati vse detajle in predelati vse možnosti, preden je podpisala pogodbo. Zato je zelo dobro plačana. Samo za podpis na pogodbi brez odgovornosti ne potrebujemo dr. prava. Zadostoval bi že podpis navadne tajnice.

  1. Aron pravi

   Tako je! Švarc Pipan se je tukaj osmešila na celi črti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen