[Ve se, kdo je “gazda” Voke in Energetike LJ] Pri Jankoviću spet hišne preiskave: Tokrat mu pri SDT očitajo napeljevanje k zlorabi položaja zaradi podpisa dveh sponzorskih pogodb z nogometnim klubom Olimpija v višini 610.000 evrov!

0

Kriminalisti izvajajo obširne operativne aktivnosti na širšem območju Policijskih uprav (PU) Ljubljana, Celje, Kranj in Nova Gorica, so sporočili s PU Ljubljana. Preiskujejo sume kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in korupcije. Hišne preiskave opravljajo tudi na Mestni občini Ljubljana (Mol) in pri županu Zoranu Jankoviću.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, operativne aktivnosti izvajajo na podlagi odredb pristojnega sodišča, preiskave pa usmerja Specializirano državno tožilstvo. Več informacij pa zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati.

Na Mestni občini Ljubljana so zjutraj za STA potrdili, da hišne preiskave potekajo tudi na Molu in pri županu Zoranu Jankoviću doma. Po informacijah portala Necenzurirano naj bi bili kriminalisti še v prostorih javnih podjetij Voka Snaga in Energetika Ljubljana ter na sedežu nogometnega kluba NK Olimpija. Vsaka od njiju je podjetju FC Olimpija, ki upravlja s člansko ekipo, aprila lani nakazala po 305.000 evrov. 

Kot še poroča Necenzurirano, naj bi kriminalisti preiskovali sume nepravilnosti pri enem od razpisov na področju športa, zaposlitvi enega od uslužbencev in več drugih poslov. Kdo so osumljenci in sume katerih kaznivih dejanj preiskujejo, še ni znano.

Odvetnik ljubljanskega župana Janez Koščak je po hišnih preiskavah na občini za medije dejal, da Jankoviću očitajo napeljevanje k zlorabi položaja zaradi podpisa dveh sponzorskih pogodb z nogometnim klubom. Katerim in za katere sponzorske pogodbe gre, Koščak ni želel komentirati.

Koščak je potrdil, da policija preiskuje tudi povezovalni kanal C0. “Očitek je, da se je župan zanimal, kaj je z gradbenim dovoljenjem. Mislim, da je osnovna naloga župana, da ugotovi, v kateri fazi je izdaja gradbenega dovoljenja,” je komentiral Koščak.

Odvetnik je še dejal, da kriminalisti danes opravljajo 58 hišnih preiskav. Po njegovih besedah je Janković eden od 21 osumljencev, kazensko ovadbo pa je podal državni organ v času prejšnje vlade. “Pričakujem, da bo tožilstvo po končanem predkazenskem postopku zavrglo kazensko ovadbo zoper župana in da ne bo kazenskega postopka,” je dejal Koščak.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen