Občina Radenci: Proračun 2024 bo sprejet v februarju, župan Leljak zagotavlja, da bo enakomerno razporejen med odhodkovno in prihodkovno stranjo

0

Občinski svet občine Radenci se z zagonom nove sestave pripravlja na 2. redno sejo, ki bo imela ključno vlogo pri oblikovanju proračuna za leto 2024. Osrednja točka dnevnega reda bo sprejemanje proračuna, ki bo odločilno vplival na razvoj in delovanje občine v prihodnjih dveh letih.

Župan Roman Leljak v luči zaostrene finančne situacije poudarja, da v naslednjih dveh letih ne nameravajo najemati nobenega kredita, saj bi bilo v trenutni finančni situaciji to preveč tvegano. Lejlak poudarja pomembnost racionalnega gospodarjenja z občinskim proračunom in učinkovitega upravljanja s sredstvi.

Proračun za leto 2024 bo usmerjen v podporo ključnim področjem, kot so infrastruktura, izobraževanje, sociala ter ohranjanje kulturne in naravne dediščine občine Radenci. S tem bodo poudarjali trajnostni razvoj in dobrobit vseh občanov.

Lejlak napoveduje, da bo proračun za leto 2024 ocenjen na približno 10 milijonov evrov, pri čemer bo enakomerno razporejen med odhodkovno in prihodkovno stranjo. Ta pristop naj bi omogočil financiranje ključnih projektov in izvajanje nalog, ki so pomembne za razvoj občine.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen