Močno sneženje povzroča težave v prometu, na štajerski avtocesti zaradi zdrsov tovornjakov zaprti določeni odseki

0

V večjem delu Slovenije in višje ležečih predelih močno sneži. Na cestah so plužne posipne skupine, promet pa poteka počasneje in je ponekod oviran. Težave so predvsem na štajerski avtocesti, kjer je zaradi zdrsov tovornih vozil zaprtih nekaj odsekov. Po napovedih se bodo vozne razmere še poslabšale.

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, naj se na pot odpravijo prej običajno in ne brez obvezne zimske opreme. Največ težav pričakujejo na avtocestnih vzponih ter na Primorskem, kjer bodo dodatne težave zaradi močnih sunkov burje. Vozniki tovornih vozil lahko ponekod pričakujejo tudi izločanje.

Težave so na štajerski avtocesti, kjer je zaradi zdrsov tovornih vozil med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje zaprt vozni pas proti Mariboru, zaprta sta tudi vozni in prehitevalni pas med priključkom Slovenska Bistrica jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani. Na gorenjski avtocesti pa je oviran promet pred priključkom Šmartno proti Ljubljani.

Padavine so se do jutra razširile nad večji del Slovenijo, meja sneženja pa se bo v večjem delu države spustila do nižin. Marsikje bo močneje snežilo. Glavnina padavin bo padla med 6. in 10. uro, nato bodo od severovzhoda začele slabeti.

Po napovedih bo zapadlo od nekaj centimetrov snega na severovzhodu države pa do 10 do 20 centimetrov na Gorenjskem, Notranjskem, Dolenjskem in Koroškem. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro. Na prehodu z Notranjske na Primorsko bo delala tudi snežne zamete.

Na cestah so plužne in posipne skupine. Iz Darsa so sporočili, da bodo preventivno posipanje začeli pred začetkom sneženja, s pluženjem pa, ko se bo sneg začel oprijemati vozišča. Posebej opozarjajo na možne težave na primorski avtocesti in vipavski hitri cesti zaradi burje in kot neugodno ocenjujejo tudi napoved, da bodo prav v času jutranje prometne konice okrepljene snežne padavine.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen