Maribor je univerzitetno mesto, a Arsenovič se je z novim območjem plačljivega parkiranja na Koroški cesti, sedaj spravil še direktno nad revni študentski žep!?

0

Mestna občina Maribor pod vodstvom vedno bolj nepriljubljenega župana Saša Arsenoviča je že takoj v začetku leta 2024 razširila območje plačljivega parkiranja. Tako je postalo plačljivo parkirišče na Lavričevi ulici, od ponedeljka pa sta plačljivi beli coni postali še Kamniška ulica in Koroška cesta. Zlasti plačljiva parkirna mesta na Koroški cesti so zelo razburila študente, ki obiskujejo na tem območju tri fakultete: Filozofsko, Pedagoško in Naravnoslovno-matematično. Te tri fakultete obiskuje več sto študentov, mnogi med njimi so vozači iz drugih krajev in mest.

Da mestna oblast nima prav nobenega posluha za študente, ki študirajo v Mariboru, priča tudi dejstvo, da so nadzorniki parkirišč nemudoma odšli na teren in začeli kaznovati študente, ki sploh še niso vedeli, da je po novem parkiranje na Koroški cesti plačljivo.

Študenti so upravičeno razburjeni, saj je v okolici študentskega kampusa že tako malo brezplačnih parkirišč, zdaj pa se je na njih spravila še mestna oblast, ki jim hoče iz že tako praznega študentskega žepa pobrati še zadnje evre; ali za parkirnino ali za kazen.

Spomnimo: Študentska organizacija Univerze v Mariboru je že pred časom pozvala Mestno občino Maribor, da v letu 2024 ohrani brezplačna parkirna mesta v okolici teh treh fakultet, a Arsenovič očitno nima posluha za mariborske študente, kar je seveda zelo žalostno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen