Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji Joshua z novo zmago, tokrat nad Wallinom, išče pot do naslova

0

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Britanec Anthony Joshua še naprej tlakuje dolgo pot do dvoboja za osvojitev boksarskega prestola. V soboto ponoči je v Rijadu po petih rundah premagal Šveda Otta Wallina, a zaenkrat ostaja uganka, s kom se bo boril v naslednjem dvoboju, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Štiriintridesetletni Britanec je nazadnje kot svetovni prvak nastopal leta 2021, ko je septembra tega leta nepričakovano izgubil proti Ukrajincu Oleksandru Usiku. Ta ga je nato premagal še v povratnem dvoboju avgusta 2022.

Od takrat se Joshua trudi vrniti na prestol. Z zmago nad Wallinom je niz zmag v letošnjem letu podaljšal na tri – aprila je premagal Američana Jermaina Franklina, avgusta pa finskega veterana Roberta Helleniusa.

V borbi v savdski prestolnici je bil prepričljivo boljši, po peti rundi, ko mu je uspelo nasprotnika z neprestanimi napadi za hip pustiti omotičnega, je tabor Šveda borbo predal, je dodala AFP. Joshua je s tem zabeležil 27. zmago v karieri, ob tem ima še tri poraze.

Kljub zmagi zaenkrat ostaja uganka, kdo bo njegov naslednji nasprotnik. Pričakovano je bilo, da bi se lahko spomladi pomeril z Američanom Diontayjem Wilderjem, zmagovalec tega dvoboja pa bi izzval zmagovalca borbe za združenje trenutno naslovov boksarskega svetovnega prvaka med Britancem Tysonom Furyjem in Usikom, ki bo 17. februarja.

Vendar je Wilder v predhodni borbi v Rijadu v soboto izgubil proti Novozelandcu Josephu Parkerju, sicer še enemu svetovnemu prvaku, tako da je naslednji nasprotnik Joshue zdaj neznan.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen