Hrvaški obrambni minister Banožić po hudi prometni nesreči v bolnišnici, utrpel je poškodbe glave in možganov

0

Hrvaški minister za obrambo Mario Banožić je bil davi udeležen v prometni nesreči blizu Vinkovcev na vzhodu države, v kateri je umrla ena oseba. Minister je utrpel poškodbe glave in možganov ter so ga že prepeljali v bolnišnico. Po besedah tiskovnega predstavnika vlade ni v smrtni nevarnosti, poročajo hrvaški mediji.

“Danes ob 6.15 smo prejeli obvestilo o prometni nesreči na državni cesti DC-55 pri izvozu iz Vinkovcev proti Županji, v kateri sta bila udeležena kombi in osebno vozilo. Voznik kombija je v nesreči umrl, voznika osebnega vozila pa so zaradi poškodb prepeljali v Splošno županijsko bolnišnico Vinkovci,” je sporočila hrvaška policija. Dodala je, da preiskava nesreče poteka.

Da je osebno vozilo, udeleženo v prometni nesreči vozil Banožić, je potrdilo hrvaško obrambno ministrstvo.

Tiskovni predstavnik vlade Marko Milić je sporočil, da je Banožić utrpel hude poškodbe, a da ni v smrtni nevarnosti. Navedel je še, da ga bodo še danes premestili v klinični center v Osijeku, poroča hrvaški spletni portal Index.hr.

Po navedbah hrvaškega medija 24sata naj bi se Banožić odpravljal na lov, med prehitevanjem tovornega vozila pa trčil v kombi. V kombiju je umrl oče dveh mladoletnih hčerk.

Hrvaški premier Andrej Plenković je Maria Banožića že razrešil s funkcije obrambnega ministra.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen