Donacija Gorenjske banke učencem OŠ Šmarje pri Kopru omogočila varen vstop v šolo

0

Z donacijo v višini 100 tisoč evrov je Gorenjska banka omogočila učencem Osnovne šole Šmarje pri Kopru, da nemoteno nadaljujejo pouk. Avgustovska ujma je na šolskem objektu povzročila škodo, ki so jo sanirali s pomočjo prejetih sredstev, ogled končane prenove pa sta si v spremstvu Simona Dražiča, ravnatelja OŠ Šmarje pri Kopru ogledala župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak.

Varnost otrok in zaposlenih je najpomembnejša, zato so bili donacije na šoli zelo veseli, je poudaril ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru Simon Dražič: »Veseli nas, da smo skupaj s pomočjo Gorenjske banke odpravili nastalo škodo in omogočili, da učenci ponovno nemoteno obiskujejo pouk. Znova se počutimo varno in pripravljeni na nova raziskovanja,« je še zaključil.

Po avgustovskih vremenskih ujmah je OŠ Šmarje pri Kopru prejela donacijo za obnovo druga po vrsti, pred tem je donacijo Gorenjske banke v vrednosti 100 tisoč evrov prejel tudi otroški vrtec v Mengšu.

Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke je zbrane nagovoril: “Osnovna šola je prostor novih prijateljstev, igre, pa tudi novih izkušenj in znanj. Pomembno je, da se v vaši šoli počutite dobro, predvsem pa varno. V Gorenjski banki smo zelo pozorni na potrebe lokalne skupnosti in tako smo se nemudoma po vremenski ujmi letošnjega avgusta, ki je močno poškodovala vašo osnovno šolo, odločili priskočiti na pomoč in prispevati za čim prejšnjo obnovo. Seveda gre posebna zahvala tudi vsem strokovnim službam in izvajalcem del, ki so tako hitro pristopili k obnovi. Drage učenke in učenci, šolsko leto se je že dobro začelo in pomembno je, da nadaljujete z raziskovanjem sveta in življenja okoli vas. Vaši učitelji so vaši zavezniki – sledite jim.”

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je ob tem dodal: »Avgustovsko neurje je lokalno skupnost postavilo pred velik izziv: kako šolarkam in šolarjem iz Šmarij zagotoviti varen in brezskrben začetek novega šolskega leta. Skupaj z Gorenjsko banko nam je to uspelo. Radodarna donacija ni predstavljala samo dobrodošle finančne podpore, ampak predvsem izjemno pomoč pri obnovi izobraževalnega okolja, ki je ključno za prihodnost naših otrok.«

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen