UFC borec Francis Ngannou skoraj poskrbel za senzacijo, svetovnega boksarskega prvaka Tysona Furyja poslal celo na tla, slednjemu so k zmagi pomagali sodniki

0

Nekdanjemu prvaku težke kategorije v UFC-ju, Francisu Ngannouju, bi skoraj uspela senzacija. V boksarskem debiju je bil po 10 rundah blizu zmage nad Angležem Tysonom Furyjem, ki pa je dvoboj dobil po deljeni odločitvi sodnikov. Dvoboj pod imenom “battle of the baddest” se je odvil v soboto zvečer v Rijadu, glavnem mestu Saudove Arabije.

Ti so poskrbeli, da Fury v profesionalni karieri boksarja ostaja nepremagan, a odločitev je bila izjemno tesna. Dva sodnika sta bila točkovno na njegovi strani (96:93 in 95:94), en je bil na strani Kamerunca (94:94).

Ngannou, za katerim je zelo uspešna kariera v UFC-ju, je Furyju kljub pomanjkanju izkušenj med dvobojem povzročal nemalo preglavic, v 3. rundi ga je z močnim udarcem spravil celo na tla. A sreča tokrat ni bila na njegovi strani.

Fury je po dvoboju priznal, da je Ngannou precej boljši boksar, kot je pričakoval. “To je bila verjetno ena najtežjih borb v zadnjih desetih letih,” je priznal po dvoboju Anglež z vzdevkom Gipsy King in dodal: “Francis je izjemno dober borec. Je močan in ima zelo močne udarce. Zelo ga spoštujem.”

Kamerunec po dvoboju ni bil pretirano slabe volje, javnosti je dokazal, da se zelo dobro znajde v boksarskem ringu, v svojem slogu je dejal: “Vem, da mi lahko uspe. Volk je v hiši, ugriznil bom nekaj ovac. Pripravite se!”

Boksarja se zaradi Ngannoujeve neizkušenosti v boksarskih ringih sicer nista udarila za Furyjev pas težke kategorije v WBC.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen