(Še en grozljivi strelski pohod v ZDA) 40-letni moški v ameriški zvezni državi Maine ubil najmanj 22 ljudi, še 60 ranjenih

1

Policija v ameriški zvezni državi Maine išče 40-letnega moškega, ki je osumljen strelskih napadov s polavtomatsko puško na najmanj treh lokacijah mesteca Lewiston, v katerih je po poročanju ameriških medijev umrlo najmanj 22 ljudi. Ranjenih naj bi bilo še okrog 60 ljudi.

Podrobnosti o napadih in motivih zanje še niso znani. Šerifov urad okrožja Androscoggin je sporočil, da so se zgodili v kegljišču, baru in distribucijskem centru trgovine Walmart v mestu z okrog 37.000 prebivalci, kakšnih 50 kilometrov severno od Portlanda.

Vse bolnišnice na območju skrbijo za številne ranjene. Reševalna vozila so v mesto prispela na pomoč iz več okrožij zvezne države, dve bolnišnici v Lewistonu pa sta na delo poklicali prav vse razpoložljive zaposlene, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je prebivalcem Lewistona in bližnjega mesta Auburn svetovala, naj se ne odpravljajo od doma, dokler ne bodo prijeli osumljenca. Kot so sporočili, gre za 40-letnega vojaškega rezervista Roberta Carda. Letos poleti naj bi bil na zdravljenju zaradi težav z duševnim zdravjem. Policija ga je opisala kot nevarnega in oboroženega.

Objavila je fotografijo strelca, ki s polavtomatsko puško vstopa v kegljišče. Prav tako so v iskanju dodatnih informacij objavili fotografijo belega terenskega vozila.

Šole v Lewinstonu bodo zaradi grozljivega napada, ki je terjal skoraj toliko smrtnih žrtev, kolikor je v Mainu na leto umorov, danes zaprte. V državi z 1,4 milijona prebivalcev so lani našteli skupaj 29 umorov.

Bela hiša je sporočila, da predsednik Joe Biden spremlja položaj. Podobno so za pravosodnega ministra ZDA Merricka Garlanda sporočili z njegovega ministrstva.

Gre za enega najbolj smrtonosnih strelskih napadov v ZDA od leta 2017, ko je strelec na glasbenem festivalu v Las Vegasu ubil 60 ljudi. Strelsko nasilje je izjemno razširjeno v državi, v kateri je več kosov orožja kot prebivalcev, vsakršni poskusi, da bi to zajezili, pa vsakič naletijo na ostro nasprotovanje.

Število komentarjev: 1
  1. linke pravi

    zanimivo ,ker je bil izgleda belec je na spletnih straneh 24 ur ,pop sekret ,takoj možno komentirati zločin. če bi bil napadalec ,lepo pobronzan ali od poolmeseca tega nebi dovolili. demokracija po sekret tv.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen