(Proaktivni direktor Marko Slavič) V Podlehniku bodo skupaj z Domom Danice Vogrinec gradili nov dom starostnikov

0

Občina Podlehnik je aprila letošnjega leta uspešno sodelovala v razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za sofinanciranje gradnje manjših domov za starejše, s pomočjo Doma Danice Vogrinec iz Maribora. Skupaj sta se prijavila za gradnjo nove enote, imenovane DANica, ki bo delovala kot Center integrirane domske oskrbe.

Objekt, ki ga bodo postavili na zemljišču ob policijski postaji in v mirnem okolju pod haloškimi griči, bo vključeval samostojne bivalne enote in objekte za mali dom za starejše z dvema enotama. V prvi enoti bodo bivalne enote za dvanajst stanovalcev z demenco, medtem ko bo druga enota namenjena hišnim skupnostim za dvanajst oseb.

V načrtu je tudi zagotovitev prostorov za izvajanje “javnega” programa, ki bo povezoval storitve in dejavnosti stanovalcev institucionalnega dela s prebivalci lokalne skupnosti. Gradnja doma naj bi bila zaključena v letu 2026, pri čemer načrtujejo prve vselitve stanovalcev junija istega leta.

Skupna površina objekta bo 1400 kvadratnih metrov, pri čemer je zasnova skladna z najnovejšimi zahtevami energetske učinkovitosti. Projekt je bil ocenjen na 3,4 milijona evrov, od katerih so na razpisu prejeli nekaj več kot 2,9 milijona evrov, preostanek pa bo financiran s strani občine.

Spomnimo: proaktivnemu in večkrat nagrajenemu direktorju Doma Danice Vogrinec Marku Slaviču je svet zavoda Doma Danice Vogrinec konec septembra prižgal zeleno luč za še en mandat na direktorskem mestu največjega slovenskega doma starejših oseb.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen