Damir Krznar po zadnjem porazu vijoličastih proti Aluminiju ni več trener Maribora

0

Damir Krznar ni več trener Maribora, so danes potrdili na spletni strani kluba. Pretres na čelu članskega moštva nogometašev Maribora se je zgodil po zadnjem porazu Mariborčanov z 0:1 v prvi slovenski ligi proti Aluminiju. Mariborčani rezultatske krivulje niso uspeli obrniti navzgor.

Mariborčani so v tej sezoni na desetih prvenstvenih tekmah vpisali štiri zmage, Maribor pa trenutno zaseda skromno peto mesto na prvenstveni lestvici z zaostankom devetih točk za vodilnim Celjem. Po obetavnem začetku nove sezone prve lige so v zadnjih sedmih krogih osvojili pet točk in ob neuspešnem iskanju izhoda iz krize je prišlo do spremembe na klopi.

Tekmovalno zgodbo v Ljudskem vrtu je 51-letni trener zaključil z nedeljsko tekmo proti Aluminiju, moštvo je pod vodstvom dosedanjega strokovnega štaba opravilo ponedeljkov trening, nato pa je bil sklenjen dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja, so sporočili na spletni strani NK Maribora.

Krznar je vodenje moštva prevzel 16. avgusta lani, v statistiki dosežkov bo ostalo zapisano 55 tekem, 28 zmag, 13 neodločenih izidov in 14 porazov. Ob razliki v zadetkih 110:60.

“Po današnjem pogovoru smo skupaj sprejeli odločitev, da tako ne gre več naprej in da je treba povleči določene poteze v dobrobit kluba,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

“Rešitve za izhod iz krize, s katero smo se soočili, ob dosedanjem načinu in vseh poskusih, nismo našli. Damir Krznar je vnesel veliko energijo v delo, v naš skupni projekt, kar pa, žal, ni prineslo želene rezultatske potrditve. Sporazumno smo se dogovorili, da se naše poti razidejo. Vse z namenom, da ekipo vrnemo na tirnice, ki sodijo k merilom našega kluba. Da zopet vidimo Maribor v boljši podobi, ki si jo vsi skupaj želimo.”

Po informacijah Sportkluba se omenjata dva možna kandidata za zasedbo trenerskega mesta v Ljudskem vrtu. Že nekaj časa se kot vnovična alternativa na klopi vijolic omenja Radovan Karanović, nobena skrivnost pa ni, da si mariborska nogometna javnost želi vrnitev Anteja Šimundže.

Krznar je na tem položaju zamenjal Radovana Karanovića, ki ga je vodstvo 16-kratnih slovenskih prvakov iz Maribora odstavilo zaradi slabih izidov. Pod Krznarjevim vodstvom so vijolice lani v domačem prvenstvu osvojile tretje mesto, Krznar pa je 5. maja letos nato podaljšal pogodbo z Mariborom vse do leta 2026.

Bil je peti hrvaški trener v mariborskem klubu, pred njim so to dolžnost opravljali Ivo Šušak, Ante Čačić, Krunoslav Jurčić in Sergej Jakirović.

Športni direktor Maribora Šuler ostaja na položaju: “Zdaj sledi izbira novega trenerja, kar bo moja zadolžitev v prihodnjih dneh. Ekipa ima po predvidenem programu v torek prosto, naslednji skupni trening moštva bo v sredo. Poiskali bomo rešitev, ki bo najboljša za izhod iz krize, v kateri smo se znašli. Z željo, da bi bil nov trener čim prej prisoten na treningih. Z iskanjem novega trenerja sem začel takoj, časovnica potrditve bo odvisna od različnih dejavnikov, a verjamem, da bomo hitro začeli novo, predvsem pa uspešnejše poglavje.”

Krznar je ob slovesu dejal: “Neizmerno sem si želel, da bi bila naša zgodba uspešnejša in bi imela lepši konec. Žal se ni izšlo. Zavedam se, da je v trenutkih, ko ne gre, lažje zamenjati trenerja kot celotno moštvo. Takšen je nogomet, to je sestavni del našega posla. Ostaja obžalovanje, da nam ni uspelo, a bom nedvomno pomnil le prijetne trenutke. Ostal bom navijač Maribora tudi v prihodnje, saj mi je prirasel k srcu kot klub in mesto.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen