Umrl nekdanji lastnik Harrodsa Mohamed al Fajed, oče spremljevalca princese Diane

0

V starosti 94 let je umrl bivši lastnik znamenite londonske veleblagovnice, egiptovski poslovnež Mohamed al Fajed, je v petek sporočila njegova družina. Al Fajed je bil oče spremljevalca princese Diane Dodija al Fajeda, ki je z njo umrl v prometni nesreči v Parizu leta 1997.

Mohamed al Fajed je umrl v sredo, njegova družina pa je še sporočila, da ob smrti prosi za spoštovanje zasebnosti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po smrti sina in princese Diane, prve žene sedanjega britanskega kralja Karla III., je al Fajed trdil, da sta bila ubita v zaroti. Verjel je, da sta njuno smrt naročila tedanja britanska kraljica Elizabeta II. in njen mož, princ Philip. Sprožil je tudi zasebno preiskavo nesreče.

Egiptovski poslovnež Mohamed al Fajed je v Britanijo prišel v 60. letih prejšnjega stoletja, leta 1985 je postal lastnik Harrodsa. Kupil je tudi pariški hotel Ritz, med letoma 1997 in 2013 pa je bil lastnik nogometnega kluba Fulham.

Rojen je bil sicer v predmestju Aleksandrije, britanske oblasti pa so mu po prihodu na Otok večkrat zavrnile prošnjo za britansko državljanstvo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen