Platforma Anžeta Logarja zavrnila Toninovo vabilo k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, anketa Mediane pa Logarjevemu morebitnemu političnemu podjemu napoveduje solidne možnosti za uspeh

2

Platforma sodelovanja, katere ustanovitelj je poslanec SDS Anže Logar, je zavrnila povabilo NSi k skupnemu nastopu na evropskih volitvah. Logar je namreč v petkovi večerni oddaji 24ur pojasnil, da je upravni odbor platforme soglasno odločil, da se predsedniku NSi Mateju Toninu zahvaljujejo za ponudbo, a je namen platforme drugačen.

Fokus društva v prihodnjih mesecih ostaja tak, kot so ga napovedali ob njegovi ustanovitvi, in sicer investiranje v vsebino in v oblikovanje javnih tribun o temah, za katere ocenjujejo, da so pomembne za prihodnost Slovenijo, je pojasnil Logar. Dodal je, da je z odločitvijo na četrtkovem upravnemu odboru seznanil tudi prvaka NSi Mateja Tonina.

Na vprašanje, ali se bo Platforma sodelovanja na evropske volitve odpravila samostojno, pa je dejal, da o tem sploh niso razpravljali. Po neuradnih informacijah nekaterih medijev naj bi v primeru, če bo Platforma Sodelovanja s svojo listo vendarle vstopila v evropsko tekmo, Logar na njej naj ne bi kandidiral.

Logar je med drugim dejal, da je bil v SDS v torek na izvršilnem odboru sprožen postopek evidentiranja kandidatov. Sam pa ostaja pri stališču, da ne namerava kandidirati.

Kot poslanec SDS in predsednik sveta stranke Logar sicer ne more kandidirati na nobeni drugi listi kandidatov, je bilo sporočilo prvaka SDS Janeza Janše v nedavnem pogovoru za večerno informativno oddajo na POP TV. V petkovih Odmevih na TV Slovenija pa je Janša dejal, da Logar “s formalnega vidika ne sedi na dveh stolih”, če pa bi se ta platforma spremenila v listo in šla na volitve, pa “je jasno – kandidiraš lahko samo na eni listi”.

Medtem je anketa, ki jo je za časnik Delo na vzorcu 715 anketirancev med 4. in 7. septembrom pripravila Mediana, pokazala, da ima Logarjeva morebitna politična stranka solidne možnosti za uspeh.

Na vprašanje, kakšne možnosti za uspeh v politiki ima morebitna Logarjeva stranka, je 27,4 odstotka vprašanih odgovorilo, da velike, 9,8 odstotka vprašanih pa, da zelo velike. Tistih, ki menijo, da so možnosti zelo majhne, je bilo 8,2 odstotka. 48,1 odstotka anketiranih menilo, da ima Logar na samostojni poti večje možnosti, kot bi jih imel v SDS. S tem, da so njegove možnosti manjše, se je strinjalo 16,5 odstotka vprašanih, da so enake, pa 21,9 odstotka.

Podporo temu, da naj Logarjeve platforma kandidira na evropskih volitvah na skupni listi z NSi in SLS, je izreklo 12 odstotkov anketirancev. Še več, in sicer 31,8 odstotka vprašanih, pa jih meni, da bi morala na volitvah nastopiti samostojno. Tistih, ki so odgovorili, da Platforme sodelovanja sploh ne poznajo, je 28 odstotkov. Da naj društvo ne kandidirat na volitvah, pa je menilo 20,8 odstotka vprašanih.

Št. komentarjev: 2
  1. Lali pravi

    Logar bo novi predsednik vlade. Ni nujno, da bo to postal že na volitvah 2026, na naslednjih pa zagotovo.

  2. žarko pravi

    Vsak dobronamerni in strokoven projekt podpiram. Kolikor vidim gre tukaj za velike strokovnjake, vsak na svojem področju seveda.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen