Tyra Barada po srebru osvojila še zlato na evropskih igrah v kikboksu

0

Slovenska tekmovalka v kikboksu, 18-letna Tyra Barada, je osvojila zlato kolajno na evropskih igrah v lahkem kontaktu v kategoriji do 50 kg. V finalu v Myslenicah je premagala Bolgarko Kristino Nikolova s 3:0. Pred tem je Barada že osvojila srebro v boju na točke.

Barada je bila edina na tekmovanju v kikboksu, ki si je priborila dva finalna boja, čeprav je bila najmlajša. Zlato je osvojila v svojem drugem finalu.

V prvi rundi je bila Barada prepričljivo boljša po ocenah vseh treh sodnikov. Še večja je bila razlika v točkah v drugi rundi, v kateri sta si borki izmenjali nekaj močnih udarcev. Po minuti in pol tretje runde so v tehničnem premoru oskrbeli krvavitev Baradi, ki pa je odločno nadaljevala in na koncu ubranila zmago.

Barada je dve uri in pol pred tem že osvojila srebrno medaljo, v boju na točke jo je v finalu s 17:6 premagala Italijanka Federica Trovalusca.

Poleg nje bosta v popoldanskih finalih slovenske barve zadnji dan iger zastopali še Tina Baloh v boju na točke v kategoriji do 70 kg in Urška Gazvoda v lahkem kontaktu do 60 kg.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen