Izbrali so povsem “našega” predsednika uprave zavoda RTV SLO: Zvezdan Martič je sodeloval s Studiem City, nosil majico “nikogaršnji hlapci” in nabijal po desni vladi

11

Člani sveta Radiotelevizije Slovenija so za predsednika uprave zavoda izbrali Zvezdana Martiča. Martič je znan po tem, da je v preteklosti sodeloval s pamfletno oddajo Studio City, pred stavbo RTV Slovenija se je na veliko šopiril v majici z napisom “nikogaršnji hlapci” in nasploh imel na veliko povedati čez tretjo vlado Janeza Janše.

Člani sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so za predsednika uprave zavoda izbrali Zvezdana Martiča, dolgoletnega zaposlenega na RTVS. Od skupno 17 članov sveta ga je podprlo 16 članov in je bil tako izvoljen v prvem krogu glasovanja.

Martič je dolgoletni novinar na RTVS, kjer je opravljal različne vloge, v obdobju od leta 2019 do 2021 je bil pomočnik takratne direktorice Televizije Slovenija Natalije Gorščak.

Članom sveta RTVS so se na seji najprej predstavili štirje kandidati za predsednika uprave, ki so izpolnjevali razpisne pogoje, in sicer poleg Martiča še Rajko Gerič, Miha Krišelj in Peter Dular. Člani pa so jim nato postavljali različna vprašanja glede njihovega pogleda na trenutno stanje in vizijo razvija zavoda.

Martič je v svoji predstavitvi naštel pet poudarkov svojega programa, med njimi karierno rast zaposlenih in prenos znanja, digitalizacijo, upoštevanje profesionalnih standardov, saj je neupoštevanje slednjih v zadnjih dveh letih po njegovi oceni vodilo v zdajšnje stanje RTVS, reorganizacijo in z njo izboljšanje ponudbe ter optimizacijo procesov. Na RTVS je znanje, a so zaposleni relativno slabo plačani ter slabo organizirani in vodeni, je opozoril.

Na vprašanje enega od članov sveta, kaj bodo njegovi prvi koraki, je odgovoril, da bo takoj preklical vse nezakonite sklepe, vključno z opomini pred odpovedjo, se trudil za takojšnjo prekinitev odprte stavke s sklenitvijo stavkovnega sporazuma ter sprožil analizo in pregled vseh pogodb, ki jih je vodstvo RTVS sklenilo v zadnje pol leta.

Še pred samim glasovanjem so člani sveta Tadej Troha, Ilinka Todorovski, Gregor Drnovšek, Gaja Brecelj, Igor Prassel in Špela Stare ter predsednik sveta Goran Forbici javno obrazložili svoj glas in napovedali, da bodo glasovali za Martiča.

Skupaj je nato Martiča na glasovanju podprlo 16 članov sveta, član Luka Zebec pa je glasoval za Krišlja. Mandat predsednika uprave nastopi 14. julija. Imenovani predsednik uprave bo moral med kandidati za dva člana uprave svetu zavoda predlagati v imenovanje dva kandidata. Tretji član uprave pa bo delavski direktor, ki ga bodo izvolili zaposleni na RTVS. Prvi krog izbiranja bo 25. julija.

Uprava bo v skladu z novelo zakona o RTVS, ki je bila potrjena na referendumu novembra lani, vodila zavod namesto generalnega direktorja, kot je veljalo po prejšnji ureditvi. Odločala bo z večino glasov vseh svojih članov. V primeru enakega števila glasov bo odločilen glas predsednika uprave.

Na razpis za predsednika uprave RTVS se je sicer prijavilo osem kandidatov, a štirje razpisnih pogojev niso izpolnjevali, med njimi tudi zdajšnji v. d. generalnega direktorja RTVS Andrej Grah Whatmough.

Št. komentarjev: 11
 1. Opazovalec pravi

  Ko ste izbirali VI, ste izbrali celo VAŠO ekipo, ki je mesarila po rtv!

 2. Opazovalec pravi

  Vaša cenzura deluje , kot blisk. Namesto resnice verjetno bolj dovoljuje neumnosti, ki jih pisari Požar, kjerkoli pogledaš. Martiča je ” nujno potrebno ” popljuvati ali kako drugače diskreditirati, čeprav le- ta še ni prišel niti do sape. O Požarju pa rajši ne izgubljam besed, ker je navaden pisun ri…to liznik.

 3. Samko pravi

  Ta martičev bedak je takoj začel z nezakonitim delom, takoj je namreč preklical sklepe prejšnjega vodstva! To je nezakonito!!!!

 4. raft pravi

  Opazovalec, kaj kur-ca se ti srbski odp-adnik tu ven mečeš? Kdo tebi revše pos-rano nedoje-bano kaj hoče, tako neumnemu kot si?

 5. Opazovalec pravi

  Raft, s takim primitivcem , kot si ti , se tvoja falanga gotovo ne bo volilcem toliko prikupila, da bi jo spet volili. Gnide, ste na volitvah popušili in se ne morete s tem sprijazniti. Tvoj ljubljeni vodja pa bi zdaj še rad ” za takozvani politični proces Patria” , zopet pokasiral? Očitno mu je zmanjkalo ” prihrankov”

 6. ufff pravi

  ufff… nič posebno novega, vse že sto-krat napovedano…oni so taki……vsi smo vedeli, da dokler ne bodo nastavili svojega smrdečega ultralevičarskega post-komunistićnega udbomafijsko pokornega, enoumno vzgojenega, divje ideološko NESTRPNEGA rdečuha ne bo miru…ajd…

 7. ufff pravi

  in kot sem vam že sto-krat povedal…rvtić je od vedno rajh naših smrdečih nestrpnih post-komunističnih levičarskih pra scev in svi nj……ajd….teh nekaj drugače mislečih je bilo zelo motečih, kajti ni bilo enoumja ….ajd….enoumnje je največja vrednota teh naših jugićev..ajd….in seveda zverinska nestrpnost do vseh drugače mislečih…..to je itak samoumevno za vse te naše smrdeče rdečepra sce in svi nje…ajd….in spomnite se, tam kjer je deli davkoplačevalski denar so ti naši smrdeči pra sci in svi nje vedno prvi pri kori tu…ajd

 8. ufff pravi

  na balkanu je šport uspešen, ker je ni vezan na politiko in je neodvisen
  na balkanu pa je “uradna kultura” vedno eno navadno smrdeče sra nje, ker je popolnoma odvisna od politike in davkoplačevalskega denarja

 9. ufff pravi

  iz tega sledi, da je balkanski šport je znan in cenjen po celem svetu…..balkansko “uradno kulturo” pa ne pozna nihče izven balkana ….ker , kot vsi mi dobro vemo, je le eno navadno ideološko smrdeče SRA NJE, popolnoma odvisno od politike…..ajd…ajd

  to je to, vse ostalo je sprenevedanje…ajd

  1. Opazovalec pravi

   Temu gornjemu polpismenemu debilu se je očitno utrgalo. Po moje sploh niti sam ne razume kaj pisari. Glavno , da so to neumnosti, ki mu pač pridejo na pamet ali pa mu še to kdo napiše, on pa , polpismen, kot vidite , niti prepisati ni zmožen tega.

 10. ufff pravi

  ufff, ajd…. hahaha….rdečuhec balkanski neumni, ni vse tako enoumno in trapasto kot so tebe partijsko naućili. rdeča opranoglavost ni najjaća vrednota. Ti pa pazi na slovnične napake, ko nimaš drugih argumentov. Ajd…partijsko prisesan na davkoplačevalski denarček, mar ne rdečuhec?…hahahahahahah

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen