[So po letu dni od škandala sploh ostali še kakšni dokazi?] Okrožno sodišče v Ljubljani le uvedlo kazensko preiskavo zoper spolnega predatorja Smodeja

0

Okrožno sodišče v Ljubljani je v ponedeljek uvedlo kazensko preiskavo zoper osumljenca, proti kateremu očitki segajo od spolnega nasilja do hudih telesnih poškodb, na spletni strani poroča Žurnal24. Kot dodaja, naj bi šlo za umetnika Dušana Smodeja, znanega iz afere Fotopub.

Kot je pred časom pojasnila višja državna tožilka in vodja tožilstva Katarina Bergant, je bila januarja vložena zahteva za preiskavo zoper osumljenega zaradi dveh kaznivih dejanj spolnega nasilja, kaznivega dejanja omogočanja uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi in kaznivega dejanja hude telesne poškodbe. Zdaj je Bergant za Žurnal24 potrdila, da je sodišče v ponedeljek uvedlo kazensko preiskavo.

Obravnavali naj bi vodjo društva Fotopub Smodeja. Ta se je lani poleti znašel v središču afere, potem ko je več njegovih domnevnih žrtev objavilo pričevanja, ki so ga bremenila spolnih in drugih zlorab.

Policija medtem preiskuje tudi kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete. Kot je marca za STA pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec, zbirajo obvestila in dokaze zaradi suma kaznivega dejanja v povezavi z nenamensko porabo javnih sredstev.

Po današnjih navedbah Žurnala24 naj bi Smodej dolgoval na desetinam upnikov, v zvezi s tem pa predkazenski postopek še poteka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen