[Migrantska invazija na Evropo v visokih obratih] Na italijansko Lampeduso v manj kot dveh dneh prispelo skoraj 2000 migrantov

0

Na italijanski otok Lampedusa v Sredozemlju je v manj kot dveh dneh prispelo skoraj 2000 migrantov, je danes sporočila italijanska obalna straža. V sredo je na otok v 26 čolnih prišlo več kot 1290 migrantov, v noči na danes pa je obalna straža v morju blizu otoka rešila 690 ljudi na 14 čolnih.

Pred tem je ladja Ocean Viking, ki jo upravlja humanitarna organizacija SOS Mediterranee s sedežem v francoskem Marseillu, v torek pred libijsko obalo rešila 86 ljudi. Trenutno je na poti v pristanišče Bari na skrajnem jugovzhodu Italije.

Ljudje, ki jih je ladja Ocean Viking rešila, potem ko je njihova ladja potonila na poti čez Sredozemsko morje, so večinoma iz Gambije in Senegala. Po navedbah organizacije so bili dehidrirani in izčrpani, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Italijo je letos preko Sredozemlja po podatkih notranjega ministrstva v Rimu prispelo 61.000 prosilcev za azil. V enakem obdobju lani jih je v državo prišlo 27.000. Po oceni Mednarodne organizacije za migracije (IOM) je letos pogrešanih okoli 1700 ljudi, ki so od začetka leta poskušali prečkati Sredozemsko morje. V celotnem lanskem letu jih je bilo pogrešanih 1417.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen