Fiat v želji po več veselja in optimizma opušča proizvodnjo sivih avtomobilov

0

Italijanski avtomobilski proizvajalec Fiat je opustil proizvodnjo sivih avtomobilov, saj želi, kot so zapisali v sporočilu za javnost, poudariti pomen barv v življenju. “Gre za zahtevno potezo, namenjena pa je krepitvi Fiata kot znamke veselja, barv in optimizma,” so poudarili. Sivi avtomobili so bili sicer najbolje prodajani na Otoku.

Barve utelešajo italijanski način življenja, so v sporočilu za javnost zapisali v skupini Stellantis, pod okrilje katere sodi znamka Fiat. “Italija je povezana s svetlimi barvami, z barvo morja, sonca, prsti, neba … pokrajina je velik navdih za Fiatove avtomobile,” so dodali.

Letošnje leto so označili za leto velikih sprememb. “Ljudi želimo navdahniti z optimizmom in pozitivno energijo. To bo ena od misij novega električnega modela Fiat 600e, ki ga bomo predstavili 4. julija,” je napovedal Fiatov izvršni direktor Olivier Francois.

V videoposnetku, s katerim so v Fiatu napovedali novo barvno poglavje znamke, se Francois v modelu 600e potopi v barvo, posnetek pa so pospremili s sloganom Italija, dežela barv. Fiat, znamka barv.

Obstoječi Fiatovi avtomobili so dostopni v različnih barvah, med drugim sladoledno bela, sicilijansko oranžna, strastno rdeča, blu dipinto di blu, beneško modra, gozdno zelena in rožnato zlata.

Odločitev o ukinitvi sive bo sicer užalostila Fiatove privržence v Veliki Britaniji, kjer je siva barva avtomobilov med najbolj priljubljenimi. Po podatkih druženja SMMT je bil lani eden od štirih novih prodanih avtomobilov na Otoku sive barve.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen