Še ena grozljivka v Teksasu: Moški s terencem zapeljal v množico, ki je stala na avtobusnem postajališču, umrlo sedem ljudi 

0

V trčenju avtomobila s skupino peščev je v mestu Browsnville v ameriški zvezni državi Teksas je danes umrlo sedem ljudi, šest pa jih je bilo poškodovanih. Napadalec je s terenskim vozilom zapeljal v množico, ki je stala na avtobusnem postajališču pred nastanitvenim centrom za migrante. Zaenkrat še ni znano, ali je voznik v množico zapeljal načrtno.

Voznika so do prihoda policije na kraju trčenja zadržale priče, proti vozniku pa je policija vložila ovadbo zaradi nevarne vožnje. Predstavnik lokalne policije je pojasnil, da je “zelo verjetno, da vozniku grozijo dodatne ovadbe,” poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V policiji pojasnjujejo, da so že sprožili preiskavo dogodka, ni pa znano, ali so bili med mrtvimi tudi migranti, ki so nastanjeni v zavetišču za brezdomce.

Tragedija se je dogodila pred četrtkovo odpravo politike nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki mejnim patruljam omogoča, da na meji zavrnejo migrante, ne da bi sprejele njihove prošnje za azil. Zaradi bližajočega se izteka pravil o postopanju z migranti se namreč oblasti bojijo povečanja obsega nezakonitih migracij v ZDA, še poroča AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen