Heineken z milijonsko investicijo na Otoku do več sto novih delovnih mest

0

Nizozemski pivovarski velikan Heineken je napovedal finančno injekcijo v višini 40 milijonov funtov (45,4 milijona evrov) v dejavnost pubov v Združenem kraljestvu. S tem naj bi omogočili odprtje okoli 600 novih delovnih mest.

Iz Heinekena so sporočili, da bodo z omenjeno vsoto prenovili 570 pubov v letu 2023. Gre za skoraj eno četrtino vseh njegovih pubov v Združenem kraljestvu. Heineken prek svojega podjetja Star Pubs & Bars v državi upravlja okoli 2400 pubov.

Generalni direktor podjetja Star Pubs & Bars Lawson Mountstevens je po poročanju britanske tiskovne agencije PA dejal, da je zaradi “negotovega” potrošniškega okolja investiranje v lokale še posebej pomembno.

“Iz prejšnjih gospodarskih kriz vemo, da potrošniki, ko se njihov razpoložljivi prihodek skrči, iščejo izjemno izkušnjo, ko gredo ven,” je dejal.

Po navedbah Heinekena bo približno 100 pubov deležnih večje prenove, ki bo vsaka stala okoli 200.000 funtov (227.000 evrov).

V okviru prenove pubov bodo izvedli tudi ukrepe za spodbujanje trajnosti in zmanjšanje porabe energije, kot je zapisano v Heinekenovi strategiji o doseganju ogljične nevtralnosti v dobavni verigi do leta 2040.

Britanski minister za naložbe Lord Johnson je pivovarjevo napoved označil za odlično novico. “Ne le, da bo ustvarila na stotine novih delovnih mest in prenovila pube po vsej državi, prispevala bo tudi k našim ciljem o ogljični nevtralnosti,” je dejal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen