Slabši podatki s trga dela znižujejo tečaje na Wall Streetu

0

Tako kot v torek se tečaji vrednostnih papirjev na borzi na Wall Streetu tudi v začetku današnjega trgovanja znižujejo. Vlagatelje je razočaralo najnovejše poročilo o zaposlovanju v ameriškem zasebnem sektorju, ki je manj optimistično, kot so pričakovali, pravijo analitiki.

Industrijski indeks Dow Jones, ki se je v ponedeljek povzpel na najvišjo raven v zadnjih šestih tednih, se je v prvih 30 minutah trgovanja znižal za 0,13 odstotka. Tehnološki indeks Nasdaq je trenutno na 0,54 odstotka nižji ravni kot v torek, indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 pa beleži 0,16-odstoten padec.

Iz družbe ADP so danes sporočili, da je bilo marca v ZDA odprtih 145.000 novih delovnih mest. Analitiki so medtem pričakovali precej višjo številko, napovedi so se gibale okoli 210.000 novih delovnih mestih. Poleg tega se je februarja precej bolj od pričakovanj povečal primanjkljaj v blagovni menjavi ZDA.

“Naše številke o zaposlovanju za marec so eden od številnih znakov, da se gospodarska rast upočasnjuje,” je dejala glavna ekonomistka pri ADP Nela Richardson. Po letu dni, ko so se delovna mesta odpirala kot po tekočem traku, so postali delodajalci bolj zadržani. Tudi rast plač se upočasnjuje.

Iz družbe Johnson&Johnson so danes sporočili, da so pripravljeni na poravnavo v številnih tožbah zaradi vsebnosti smukca v njihovem otroškem pudru. Koncern predlaga, da več tisoč tožnikom izplača za najmanj 8,9 milijarde dolarjev odškodnin. Njegove delnice so se doslej podražile za 3,04 odstotka.

Tudi tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi se danes večinoma znižujejo. V Frankfurtu se je indeks DAX doslej znižal za 0,48 odstotka in v Parizu indeks CAC 40 za 0,31 odstotka. Izven območja evra indeks FTSE v Londonu pridobiva 0,47 odstotka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen