Putin obiskal regiji Herson in Lugansk v Ukrajini

2

Ruski predsednik Vladimir Putin je obiskal regiji Herson in Lugansk v Ukrajini, ki si jih je Rusija septembra lani po mednarodno nepriznanih referendumih enostransko priključila, in se srečal s tamkajšnjimi ruskimi vojaki in poveljniki, so danes sporočili iz Kremlja. V luči nedavnega praznovanja pravoslavne velike noči naj bi vojakom podaril ikono.

“Vrhovni poveljnik ruskih oboroženih sil je obiskal poveljstvo vojaške skupine Dneper” v regiji Herson na jugu ter poveljstvo ruske nacionalne garde v regiji Lugansk na vzhodu, so sporočili iz Kremlja, pri čemer pa niso navedli, kdaj natanko je Putin opravil obisk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je bil sicer prvi obisk ruskega predsednika v omenjenih regijah, ki si ju je Rusija septembra lani po mednarodno nepriznanih referendumih skupaj z regijama Zaporožje in Doneck enostransko priključila. Pred tem se je Putin sicer že mudil na obiskih na Krimu in v Mariupolju.

“Zame je pomembno, da slišim vaše mnenje o razmerah, da vam prisluhnem in izmenjam informacije,” je v videoposnetku, ki ga je objavil Kremelj, dejal dolgoletni ruski voditelj. Vojakom je tudi zaželel veselo veliko noč, ki so jo pravoslavni kristjani obeležili minulo nedeljo, in jim podaril ikono, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Št. komentarjev: 2
 1. komen pravi

  Kaj pišete neumnosti… to ni #putler, ampak njegov dvojnik.

 2. alfred pravi

  Tale dvojnik je od hudiča.
  Putin je s tem napadom pravkar uničil najvišje ukrajinske voditelje Nata! ZDA molčijo! – Redigirane novice v živo
  Sreda, 19. april 2023 15:46

  Ali je Rusija pravkar uničila glavni Natov operativni center v Ukrajini, vključno z več kot 300 ljudmi? Vključno z desetinami visokih uradnikov Nata? Zdi se, da se je točno to zgodilo in zahodni mediji o tej zgodbi molčijo z zelo dobrim razlogom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen